Ανοιξαν οι ουρανοί στη Βόρεια και Δυτική Ελλάδα από τον «Μπάλλο» (βίντεο)

Ανοιξαν οι ουρανοί στη Βόρεια και Δυτική Ελλάδα από τον «Μπάλλο» (βίντεο)

Η βόρεια και η δυτική Ελλάδα βρέθηκαν στο “μάτι” του Μπάλλου και τα αποτελέσματα ήταν και πάλι σφοδρά. Από το βράδυ της Παρασκευής όλα προμήνυαν ότι θα είναι μια δύσκολη νύχτα κυρίως για τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς τα φαινόμενα της κακοκαιρίας «Μπάλλος» σταμάτησαν στην Αττική και επεκτάθηκαν σε άλλες περιοχές.

Τα σοβαρότερα προβλήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας προκλήθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα. Οι όγκοι νερού ανάγκασαν την Τροχαία να διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στο 378ο χιλιόμετρο της Εγνατίας, στο ρεύμα προς Καβάλα.

Σύμφωνα με το kavalapost, από τις βροχές πλημμύρισαν σημεία της Ελευθερούπολης, ενώ ακυρώθηκε η βραδινή πτήση της AEGEAN, καθώς το αεροσκάφος δεν μπορούσε να απογειωθεί.

Και στη Χαλκιδική, ωστόσο, και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ολυμπιάδας, σύμφωνα με το halkidikinews.gr, δυο χείμαρροι φούσκωσαν επικίνδυνα. Οι κάτοικοι που βρίσκονταν κοντά στα ρέματα απομακρύνθηκαν και οδηγήθηκαν σε ξενοδοχείο της περιοχής. Οι Αρχές δημιούργησαν αναχώματα για να μην φτάσουν τα ορμητικά νερά σε κατοικίες.

Ισχυρές ήταν οι βροχές και στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το thestival, μετά από υπερχείλιση ρέματος στο χωριό Ζαγκλιβέρι χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής προκειμένου να απεγκλωβιστούν από τα σπίτια τους τέσσερα άτομα και να μεταφερθούν σε ασφαλή σημεία.

Οι βροχές ήταν έντονες και στη Δυτική Ελλάδα, ωστόσο τα προβλήματα ήταν περιορισμένα και καταγράφηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου.

Ο καιρός σήμερα

Βροχές και καταιγίδες που σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά, άνοδος της θερμοκρασίας και άνεμοι έως 6 μποφόρ στα πελάγη.

Αναμένονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες σταδιακά έως το απόγευμα θα περιοριστούν κυρίως στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο και έως το βράδυ στη Θράκη και στο Ανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 10 έως 18, στη Θεσσαλία από 9 έως 19, στην Ήπειρο από 9 έως 21, στην Στερεά από 12 έως 21, στην Πελοπόννησο από 11 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 19, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 14 έως 19, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 21, στις Κυκλάδες από 15 έως 22, στα Δωδεκάνησα από 15 έως 22 και στην Κρήτη από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται ότι εκτός των βορείων ηπειρωτικών, η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Εξαίρεση αποτελεί ο Θερμαϊκός όπου οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και από το απόγευμα 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και από το μεσημέρι 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών έως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.