ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Καιρός: «Έρχεται» βροχερό Σαββατοκύριακο – Η πρόγνωση για αύριο

Καιρός: «Έρχεται» βροχερό Σαββατοκύριακο – Η πρόγνωση για αύριο

Μπορεί σήμερα ο καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας να είναι γενικά αίθριος, με κύριο χαρακτηριστικό τους ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο, ωστόσο ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα από την Παρασκευή.

Ενισχυμένοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στο Αιγαίο σήμερα, Τρίτη 19 Οκτωβρίου, με τις εντάσεις τους στα νότια πελάγη να φτάνουν τοπικά τα έξι μποφόρ.

Ο σχετικός προγνωστικός χάρτης αποτυπώνει τις εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις ανέμου κατά τις απογευματινές ώρες της Τρίτης.

Με ήπιες καιρικές συνθήκες και βοριάδες στο Αιγαίο θα κυλήσει η σημερινή ημέρα…

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

-Ασθενή φαινόμενα μέχρι την Παρασκευή – Βροχές το Σαββατοκύριακο σε πολλές περιοχές
-Η θερμοκρασία θα επανέλθει βαθμιαία σε κανονικά επίπεδα για την εποχή
-Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη ενώ στη Χαλκιδική προς το μεσημέρι ίσως σημειωθούν κάποιες τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Από το μεσημέρι της Παρασκευής από τα βορειοδυτικά της χώρας θα εισέλθουν σύννεφα που θα έρθουν από την Αδριατική, την Ιταλία και τα βορειοδυτικά Βαλκάνια. Πιθανότητα για κάποιες μπόρες και τοπικές καταιγίδες υπάρχει για τη δυτική Ελλάδα από αργά το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα δεν αναμένονται φαινόμενα.

Το Σάββατο τα σύννεφα θα γίνουν περισσότερα και στη δυτική Ελλάδα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν θα είναι συγκρίσιμες με την κακοκαιρία «Μπάλλος».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, χρειάζεται προσοχή, διότι στις περιοχές που έχει ήδη πέσει πολύ νερό τις τελευταίες ημέρες οι όποιες βροχές θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα γιατί το έδαφος είναι κορεσμένο.

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις σήμερα με τον υδράργυρο να φτάνει μέχρι τους 25 βαθμούς – Δείτε σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Η θερμοκρασία σήμερα Τρίτη θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 20, στην Ήπειρο από 6 έως 23 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 6 έως 21, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 22 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 22 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 11 έως 22 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 23-25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και στο Ιόνιο από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι, με ασθενείς τοπικές βροχές στη Μακεδονία. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, με τοπικές βροχές στα βόρεια μέχρι το απόγευμα, κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια 5 έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες παροδικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.Στα βόρεια 3 με 34 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Βελτίωση από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών βροχών μέχρι το μεσημέρι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια. Από το μεσημέρι γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 20-10-2021

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά της ανατολικής κυρίως χώρας και στην Κρήτη.
Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα κεντρικά και τα βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.
Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 18 με 20 και στα υπόλοιπα τους 21 με 23 βαθμούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.