ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Με νέα κακοκαιρία θα «φύγει» ο Οκτώβριος – Πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα

Με νέα κακοκαιρία θα «φύγει» ο Οκτώβριος – Πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μανουσάκη, ο Οκτώβριος θα κλείσει με νέο κύμα κακοκαιρίας και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Ήδη σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, σε πολλές περιοχές το θερμόμετρο έδειξε 0.3 βαθμούς κελσίου.

Η αλλαγή θα αρχίσει να γίνεται αισθητή από την Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, καθώς ψυχρές αέριες μάζες από την κεντρική Ευρώπη θα προσπαθήσουν να ξεχυθούν προς τα νότια της ηπείρου.

Σύμφωνα με τον ίδιο «καθώς ο ψυχρός αυτός αέρας θα συναντηθεί με τον θερμότερο της κεντρικής μεσογείου θα δημιουργήσει ένα ψυχρό μέτωπο από Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο», οπότε θα επηρεαστούν τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα.

Αρχικά την Παρασκευή θα επηρεαστούν Ιόνιο και δυτικά ηπειρωτικά από το απόγευμα και μετά με βροχές και καταιγίδες, η κακοκαιρία το Σάββατο θα πάει ανατολικότερα και θα επηρεάσει τα κεντρικά, δυτικά και βόρεια της χώρας με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να ζητά προσοχή στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά «γιατί δείχνουν μια ένταση τα φαινόμενα».

«Από την ερχόμενη εβδομάδα βαραίνει περισσότερο ο καιρός καθώς δημιουργείται ισχυρό βαρομετρικό που θα μας απασχολήσει αρκετά την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου καθώς δεν αποκλείεται να προσπαθήσει να αποκτήσει τροπικά χαρακτηριστικά. Θέλει προσοχή γιατί όλα δείχνουν ότι ο μήνας θα κλείσει με επικίνδυνο καιρό» κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για τον καιρό των επόμενων ημερών.

Χαμηλές θερμοκρασίες το πρωί της Τετάρτης 20/10

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, χαμηλές ελάχιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 20/10 στα ηπειρωτικά, με τον υδράργυρο να πλησιάζει τοπικά τους 0 βαθμούς Κελσίου.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες της ημέρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.