Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά επηρεάζουν τη χώρα από τα δυτικά προς τα ανατολικά, ως αποτέλεσμα της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας πάνω από την Ευρώπη και της κίνησης του αεροχειμάρρου.

Στη «δίνη» της ισχυρής κακοκαιρίας βρίσκεται από νωρίς το πρωί η Ζάκυνθος, ενώ βρέχει σε όλη τη Πελοπόννησο, τη δυτική στερεά Ελλάδα, την Ηπειρο, τη δυτικη Μακεδονία, τη δυτική και κεντρική Θεσσαλία. Τα φαινόμενα αργότερα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Οι ουρές των αυτοκινήτων χιλιομέτρων στην εθνική Πατρών – Πύργου είναι πολλά χιλιόμετρα και ανάγκασαν τους οδηγούς να βγουν από τα οχήματά τους.

Η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες και αρκετές περιοχές του νομού Ηλείας έχει προκαλέσει πλημμύρες και αρκετά προβλήματα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα.

Στα Λεχαινά, τη Γαστούνη, το Βαρθολομιό, το Τραγανό, το Καρδιακαύτι η στάθμη του νερού ανέβηκε σημαντικά και υπάρχουν πληροφορίες για πλημμύρες σε καταστήματα και σπίτια, όπως καταγράφει το ilialive.gr.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!