Δείτε σε ποιες περιοχές θα συνεχιστεί και σήμερα η χιονόπτωση, με σταδιακή εξασθένηση το μεσημέρι

Την υποχώρηση της σφοδρής χιονόπτωσης και την ύφεση της κακοκαιρίας «Ελπίς» από το μεσημέρι της Τρίτης προβλέπουν οι μετεωρολόγοι. Καθώς το μέτωπο κινείται προς τα νότια της χώρας, από τις μεσημβρινές ώρες στο κέντρο και το νότιο τμήμα της Αττικής αναμένεται ότι θα τερματιστεί η χιονόπτωση.

Παρόλ’ αυτά, διευκρινίζεται ότι το χιόνι δεν θα σταματήσει να πέφτει σε ολόκληρο το νομό Αττικής. Ιδιαίτερα στις περιοχές που βρίσκονται στα βόρεια, η χιονόπτωση θα εξακολουθήσει και πέρα από το μεσημέρι.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι από το 1938 δεν είχαν υπάρξει τόσο έντονες χιονοπτώσεις στην Αττική σε δύο διαδοχικές χρονιές, όπως έγινε πέρσι και φέτος. Και την Τετάρτη, με το θερμόμετρο στους -5 βαθμούς Κελσίου, αναμένεται να καταγραφεί η πιο χαμηλή θερμοκρασία του φετινού χειμώνα για την Αττική.

Στην υπόλοιπη επικράτεια, την Τρίτη θα εκδηλωθούν πυκνές, κατά τόπους, χιονοπτώσεις οι οποίες θα εξασθενήσουν γενικώς από το μεσημέρι και εξής, ξεκινώντας από τα βόρεια. Αυτό αναμένεται να σημειωθεί στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία και κυρίως στη Μαγνησία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με τις μέγιστες τιμές της να μη ξεπερνούν, στα δυτικά και τα νησιά, τους 8-9 βαθμούς Κελσίου και τους 3-5 στα ηπειρωτικά.

Σε ό,τι αφορά στον παγετό, θα υπάρξει στα ηπειρωτικά και θα είναι έντονος κατά τόπους, ενώ στα βορειοδυτικά θα είναι ολικός. Εξυπακούεται ότι, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, ο παγετός διατηρείται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Την Τρίτη οι άνεμοι θα πνέουν πολύ ισχυροί, με βόρειες/βορειοανατολικές διευθύνσεις, με ένταση 5-7 Μποφόρ στην ηπειρωτική χώρα και 8-9 στο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν προς το απόγευμα της Τρίτης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η χιονόπτωση στην περιοχή του Αιγαίου θα εξακολουθήσει και την Τετάρτη -αν και με μικρότερη ένταση. Το χιόνι θα σταματήσει εντελώς την Πέμπτη και από την Παρασκευή προβλέπεται πως θα υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίας.