Αυγουστιάτικα μπουρίνια ανά την Ελλάδα μετά τον καύσωνα

Αυγουστιάτικα μπουρίνια ανά την Ελλάδα μετά τον καύσωνα

Με βροχοπτώσεις, πλημμύρες και ανέμους υποδέχτηκαν τον Αύγουστο πολλοί κάτοικοι της επαρχιακής Ελλάδας. Στην «καρδιά» του καλοκαιριού και την περίοδο που οι περισσότεροι παίρνουν την καλοκαιρινή τους άδεια, ο καιρός τρελάθηκε! 

Μετά τις υψηλές θερμοκρασίες, δυνατοί άνεμοι και ισχυρή χαλαζόπτωση άλλαξαν το σκηνικό και ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, με συνέπεια να πλημμυρίσουν δρόμοι, ισόγεια σπίτια και καταστήματα. Tο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων επλήγη από καλοκαιρινό «μπουρίνι». 

Στη Φλώρινα και την Πτολεμαΐδα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις, για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια, καταστήματα και αποθήκες. Η νεροποντή, στις δύο αυτές πόλεις, συνοδεύτηκε από ισχυρούς ανέμους, οδηγώντας παράλληλα σε «βουτιά» τον υδράργυρο.

Σε περιοχές της Καστοριάς έπεσε χαλάζι προκαλώντας ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες, ενώ στην επαρχία Εορδαίας Κοζάνης σημειώθηκαν και προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Στα Ιωάννινα, το χαλάζι που πέφτει σε μέγεθος φουντουκιού, «άσπρισε» το κέντρο της πόλης. Η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις για δένδρα που ξεριζώθηκαν. Στην παλιά πόλη, στην οδό Αγίου Νικολάου, δένδρο που έπεσε λόγω των δυνατών ανέμων, καταπλάκωσε 4 αυτοκίνητα.

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν σε αρκετές περιοχές της πόλης του Αγρινίου. Συγκεκριμένα από την δυνατή νεροποντή που συνοδεύτηκε και από ισχυρούς ανέμους την Τετάρτη, ξηλώθηκαν τέντες και πινακίδες και προσγειώθηκαν στην μέση του δρόμου, ενώ από πτώσεις κλαδιών και άλλων αντικειμένων προκλήθηκαν μικροζημιές σε σταθμευμένα οχήματα. Πολλά τα προβλήματα που σημειώθηκαν και σε σπίτια, καταστήματα και αποθήκες από πλημμύρες.

Η ηλεκτροδότηση διεκόπη για αρκετή ώρα σε αρκετές περιοχές όπως στον Αγ.Δημήτριο, Αγ.Κων/νο αλλά και στην περιοχή του παλαιού Νοσοκομείου, ενώ συνολικά η πυροσβεστική υπηρεσία Αγρινίου δέχτηκε δεκαεπτά κλήσεις από τις οποίες οι δεκαπέντε ήταν για παροχή βοήθειας προς τους πολίτες και οι άλλες δύο για άντληση υδάτων.

Τρία δέντρα στη σειρά ξεριζώθηκαν από τον δυνατό αέρα, έξω από οικία στην ευρύτερη περιοχή της Ερυθραίας. Aπό την χαλαζόπτωση και τον δυνατό αέρα ξεριζώθηκαν δένδρα. Σημαντικές ζημιές, έπαθαν και οι ελιές και διάφορα άλλα δέντρα καθώς ο αέρας και το χαλάζι τα ξερίζωσε κυριολεκτικά.

Εικόνες «βιβλικής» καταστροφής από το ξαφνικό μπουρίνι και στο Νέο Σκοπό Σερρών, όπου έπεσε δυνατό χαλάζι, ενώ έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι κάτοικοι αναστατωμένοι βγήκαν στους δρόμους και δεν πίστευαν τις εικόνες που έβλεπαν γύρω τους. Δέντρα ξεριζώθηκαν και έπεσαν μπροστά στα σπίτια και σε αυτοκίνητα, καλώδια της ΔΕΗ έπεσαν στο δρόμο και ηλιακοί θερμοσίφωνες έσπασαν από το δυνατό χαλάζι που έπεσε στην περιοχή. Ο Σκοπός μέσα σε λίγα λεπτά είχε βυθιστεί στο σκοτάδι και όλοι οι κάτοικοι ήταν έξω στους δρόμους μη μπορώντας να καταλάβουν πως από την έντονη βροχόπτωση στην περιοχή είχαν έρθει τα πάνω – κάτω στο χωριό τους. Ο ένας βοηθούσε τον άλλον όπως μπορούσε μετρώντας παράλληλα πληγές από τη μανία της φύσης. Οι Πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να καταφέρουν να σπάσουν τα κλαδιά των δέντρων με τους κατοίκους να παρακολουθούν με αγωνία την επιχείρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.