Αίγυπτος: 21 νεκροί από τον καύσωνα – Στους 47 βαθμούς υπό σκιά το θερμόμετρο!

Αίγυπτος: 21 νεκροί από τον καύσωνα – Στους 47 βαθμούς υπό σκιά το θερμόμετρο!

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότερα από 66 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομεία της Αιγύπτου, λόγω του κύματος καύσωνα που πλήττει από τις αρχές Αυγούστου την περιοχή. 

Σημειώνεται πως οι θερμοκρασίες έχουν αγγίξει και τους 47 βαθμούς Κελσίου υπό σκιά δημιουργώντας σε συνδυασμό με την υγρασία αποπνικτικές συνθήκες. Το Υπουργείο Υγείας της χώρας προχώρησε στην έκδοση ειδικών οδηγιών για τις ευπαθείς ομάδες, κάνοντας έκκληση στους κατοίκους της χώρας να μην μετακινούνται παρά μόνο σε αναγκαίες περιπτώσεις. 

Υπογραμμίζεται πως είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μερικούς μήνες που η Αίγυπτος πλήττεται από καύσωνα, καθώς τον περασμένο Μάιο η χώρα και συγκεκριμένα το Κάιρο και άλλες περιοχές στα βόρεια της χώρας επλήγησαν από καύσωνα και ανεμοθύελλες χωρίς ευτυχώς τότε να υπάρξουν θύματα. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας ανακοίνωσε τέλος πως η κατάσταση δεν αναμένεται να βελτιωθεί σύντομα και το κύμα καύσωνα δυστυχώς θα διατηρηθεί μέχρι και τα τέλη Αυγούστου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.