ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βαρύ πέπλο ομίχλης καλύπτει τη Νοτιoανατολική Ασία [video]

Βαρύ πέπλο ομίχλης καλύπτει τη Νοτιoανατολική Ασία [video]

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν αρρωστήσει καθώς μια πυκνή ομίχλη αποτέλεσμα των καπνών από τις πυρκαγιές στα δάση και της υγρασίας έχουν καταστήσει την ατμόσφαιρα σε πολλές χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας επικίνδυνη για τους κατοίκους

Ένα βαρύ πέπλο επικίνδυνων για την υγεία ρύπων έχει καλύψει ολόκληρες χώρες στη Νοτιανατολική Ασία, με την Μαλαισία και την Ινδονησία να δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο για την δημόσια υγεία κοκτέιλ από καπνούς δασικών πυρκαγιών κυρίως στην Ινδονησία, όπου οι κάτοικοι επιδίδονται στην πρακτική της εξαφάνισης των δασών για να δημιουργήσουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Οι αρχές σε αρκετές περιοχές έχουν κλείσει τα σχολεία ενώ υπάρχουν και αρκετές καθυστερήσεις σε πτήσεις αεροπλάνων σε όλη την περιοχή. Η κατάσταση φέτος έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, καθώς το φετινό φαινόμενο του Ελ Νίνιο, προσθέτει στην όλη κατάσταση και τον παράγοντα της αφόρητης υγρασίας.

Οι αρχές σε κεντρικές περιοχές της Ινδονησίας έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς ο δείκτης επικινδυνότητας του αέρας έχει φθάσει στο 984, όταν ακόμα και το 249 που είναι η αντίστοιχη επίδοση της Σιγκαπούρης θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος για τους ανθρώπους. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι κάθε τιμή πάνω από το 100, δημιουργεί προβλήματα στην ανθρώπινη υγεία, ιδίως αν υπάρχει για αρκετές ημέρες.

Σύμφωνα με τις αναφορές που υπάρχουν από την περιοχή, πάνω από 26.000 άνθρωποι έχουν μπει στα νοσοκομεία με  καρδιοαναπνευστικά προβλήματα. Ενώ η κυβέρνηση της Ινδονησίας έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου ώστε να μειωθούν οι φωτιές και να περιοριστεί το φαινόμενο.

Οι Μαλαισιανές αρχές αποφάσισαν να κλείσουν τα σχολεία για σήμερα καθώς η κατάσταση χειροτερεύει. Ενώ υπήρξαν και πτήσεις αεροπλάνων με ειδικά υγρά για να τα εκτοξεύσουν στα σύννεφα μήπως και καταφέρουν να έλθει η λυτρωτική βροχή. Μάλιστα στην Σιγκαπούρη, οι αρχές ανησυχούν ότι η ομίχλη αυτή θα επηρεάσει το Γκραν Πρι της Φόρμουλα Ένα που θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο στην πόλη. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.