ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο Αύγουστος του 2015 ήταν ο θερμότερος μήνας στην ιστορία της Γης!

Ο Αύγουστος του 2015 ήταν ο θερμότερος μήνας στην ιστορία της Γης!

Σε μία ασυνήθιστα ζεστή χρονιά, όπως είναι το 2015, ο Αύγουστος έσπασε κάθε ρεκόρ σε ολόκληρη την καταγεγραμμένη ιστορία του πλανήτη μας. Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έγιναν σήμερα από επιστήμονες σε όλο τον κόσμο, η μεγαλύτερη άνοδος της θερμοκρασίας παρουσιάστηκε σε ολόκληρη τη Νότια Αμερική και περιοχές της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής, της Ευρώπης και της Ασίας.

Πρόκειται για τον πιο θερμό Αύγουστο στα 136 χρόνια που υπάρχουν στοιχεία. Ενώ είναι ο έκτος συνεχόμενος μήνας αυτής της χρονιάς που σπάζει τα ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας στην Ιστορία, βάζοντας το 2015 σε τροχιά… τίτλου σε σχέση με τον προηγούμενο κάτοχο της πιο ζεστής χρονιάς που ήταν το 2014.

Οι ανακοινώσεις των επιστημόνων σημειώνουν ότι είναι χαρακτηριστικό του τι συμβαίνει φέτος, το γεγονός ότι πάνω από το 97% των περιοχών του πλανήτη σημειώνουν θερμοκρασίες που είναι ανώτερες από τον συνήθη μέσο όρο. 

Τα αίτια σύμφωνα με την έρευνα οφείλονται κυρίως στην καύση καυσίμων με βάση τον άνθρακα σε τεράστιες περιοχές του πλανήτη (όπως η Κίνα). Ενώ αποδίδεται και στην μεγάλη επανεμφάνιση του φαινομένου Ελ Νίνιο, το οποίο ευθύνεται για την θέρμανση των θαλασσών.

Στο τελευταίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό το ρεκόρ του Αυγούστου. «Στις περισσότερες περιοχές των επτά θαλασσών, όπου υπάρχουν διαθέσιμα αρχεία, οι θερμοκρασίες του νερού που καταγράφηκαν ήταν ανώτερες από τον μέσο όρο, ενώ σε κάποιες περιοχές σε όλους τους ωκεανούς σημείωσαν θερμοκρασίες ρεκόρ όλων των εποχών» αναφέρει η ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τις μελέτες, η επιφανειακή θερμοκρασία της θάλασσας για την Αύγουστο ήταν 0,78°C πάνω από τον μέσο όρο του 20ού αιώνα, αριθμός πραγματικά εντυπωσιακός και αρκετά δυσοίωνος. Αποτελώντα παράλληλα και την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί από το 1880 έως το 2015, ξεπερνώντας τον Ιούλιο του 2015 όπου η άνοδος ήταν «μόλις» 0,04°C

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.