ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βροχές και καταιγίδες σε όλη την χώρα – Μαύρισαν τα πάντα! Σκοτείνιασε η Αθήνα

Βροχές και καταιγίδες σε όλη την χώρα – Μαύρισαν τα πάντα! Σκοτείνιασε η Αθήνα

Μαύρα σύννεφα έχουν σκεπάσει την Αθήνα θυμίζοντας σκηνικό βαρύ χειμώνα. Στις περισσότερες περιοχές της Αττικής βρέχει καταρρακτωδώς. Η κακοκαιρία που ξεκίνησε να πλήττει από το απόγευμα της Κυριακής το βορειοδυτικό τμήμα της Ελλάδας, έφθασε στην Αττική. Έντονη βροχόπτωση καταγράφεται αυτήν τη στιγμή στα Βόρεια Προάστια…

Οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει για αλλαγή του καιρού από χθες το βράδυ και μάλιστα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Αυτή την ώρα βρέχει σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας ενώ ο αέρας και ο βαρύς ουρανός παραπέμπουν σε χειμωνιάτικο φόντο.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στην Ελλάδα εδώ και λίγες ώρες ήρθαν και στην Αθήνα, με βροχές και πολύ ισχυρούς ανέμους, με αποτέλεσμα να ξεριζωθεί δέντρο και να πέσει στις γραμμές του ηλεκτρικού στο Θησείο.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν στη γραμμή 1, με το συρμό να διεξάγει δρομολόγια μόνο από Πειραιά προς Ταύρο και από Ομόνοια προς Κηφισιά. Το πρόβλημα μετά από σχεδόν είκοσι λεπτά λύθηκε και η κίνηση των συρμών πλέον διεξάγεται κανονικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυροσβεστική δέχθηκε τουλάχιστον 10 κλήσεις κλήσεις για κοπές δέντρων σε Καλλιθέα, Σεπόλια και Νίκαια. Παράλληλα, πρόβλημα υπήρξε στη γραμμή 1 του ηλεκτρικού και η κίνηση διεξαγόταν μονο απο Πειραιά προς Ταύρο και απο Ομόνοια προς Κηφισιά. Το πρόβλημα μετα απο σχεδόν είκοσι λεπτά αποκαταστάθηκε. 

Περισσότερες από 100 κλήσεις για πλημμύρες και κοπές δένδρων που έπεσαν στην Αττική, από τον ισχυρό αέρα, είχε δεχτεί μέχρι πριν από λίγο το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής.

Το κύμα κακοκαιρίας πλήττει από το βράδυ όλη τη χώρα. 

Μια δυνατή καταιγίδα λίγο μετά τις 7 το πρωί και ένας ανεμοστρόβιλος που πέρασε από το Ασπρόχωμα έπληξαν την πόλη της Καλαμάτας προκαλώντας τεράστιες ζημιές και τροχαία ατυχήματα.

Η κακοκαιρία προκάλεσε ζημιές ακόμα και στους τάφους του νεκροταφείου Ασπροχώματος, ενώ μία νταλίκα αναποδογύρισε με αποτέλεσμα να κλείσει το ρεύμα εξόδου της Νέας Εισόδου, μετά τα φανάρια της Διασποράς.

Ζημιές προκλήθηκαν και σε σπίτια και εργοστάσια ενώ αυτή την ώρα Αστυνομία και Πυροσβεστική καθώς και συνεργεία της ΔΕΗ δίνουν μάχη για να τις αποκαταστήσουν.

Πλημμύρισε η Πρέβεζα

Προβλήματα και πλημμύρες δημιούργησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την δυτική Ελλάδα από χθες το βράδυ και ιδιαίτερα στη πόλη της Πρέβεζας.

Δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια ενώ δεκάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια στο κέντρο της πόλης έχει δεχθεί η Πυροσβεστική.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου βρίσκεται σε επιφυλακή καθώς η κακοκαιρία μεταφέρεται και στους υπόλοιπους νομούς της Ηπείρου.

Πλημμύρισαν μαγαζιά και υπόγεια στο κέντρο της Πάτρας

Η δυνατή νεροποντή που έπληξε την Πάτρα έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε διάφορα σημεία της πόλης.

Η ένταση της καταιγίδας και το χαλάζι που έπεφτε για 20 λεπτά μετέτρεψαν σε χειμάρρους τους δρόμους, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 100 κλήσεις για απάντληση υδάτων. Στο κέντρο της Αχαϊκής πρωτεύουσας έχουν πλημμυρίσει υπόγεια και καταστήματα, από βουλωμένα φρεάτια, σύμφωνα με το patrastimes.gr.

Έξι οχήματα της πυροσβεστικής βρίσκονται επί ποδός στις κεντρικές αρτηρίες της πόλης και πραγματοποιούνται 10 απαντλήσεις υδάτων.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται σε Ρήγα Φεραίου, Αγίου Ανδρέου και Αγίου Νικολάου. Πολλοί ακόμα δρόμοι της πόλης έγιναν απροσπέλαστοι για πεζούς, ενώ με δυσκολία περνούσαν τα αυτοκίνητα.

Ανεμοστρόβιλος σάρωσε τη Σκάλα Λακωνίας

Μαγαζιά διαλυμένα, δέντρα κομμένα στους δρόμους, αυτοκίνητα αναποδογυρισμένα σε κεντρικές οδούς αλλά και τραυματίες άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος που σάρωσε την περιοχή της Σκάλας στη Λακωνία.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 8 το πρωί της Δευτέρας, όταν όπως λένε κάτοικοι στο apela.gr, ένας δυνατός ανεμοστρόβιλος κατάφερε να αναποδογυρίσει ακόμα και αυτοκίνητα μέσα στην πόλη.

Στην περιοχή έχει σημειωθεί και διακοπή ρεύματος ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου προσπαθούν να μαζέψουν ό,τι μπορούν.

Η σημερινή πρόγνωση του καιρού

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά, ενώ από το μεσημέρι θα επεκταθούν ανατολικότερα επηρεάζοντας το Αιγαίο και τη Θράκη.

Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 26 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 27 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 19 έως 26 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 21 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και κατά τόπους ισχυροί. Στο Βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στο Νότιο Ιόνιο δυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και -από το μεσημέρι- καταιγίδες θα έχει η Αττική. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες έως το μεσημέρι θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και από το βράδυ βόρειοι μέτριοι. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.