Χάθηκε πλοίο λόγω του ισχυρού τυφώνα Χοακίν στις Μπαχάμες [βίντεο]

Χάθηκε πλοίο λόγω του ισχυρού τυφώνα Χοακίν στις Μπαχάμες [βίντεο]

Το Λιμενικό Σώμα των ΗΠΑ γνωστοποίησε σήμερα ότι διεξάγει μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αναζητώντας ένα φορτηγό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, μήκους 224 μέτρων, με 33μελές πλήρωμα που έχει εγκλωβιστεί εν μέσω του ισχυρού τυφώνα Χοακίν σε περιοχή κοντά στο Κρουκντ Άιλαντ, στις Μπαχάμες.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, το εμπορικό πλοίο El Faro κατευθυνόταν προς το Σαν Χουάν στο Πουέρτο Ρίκο από το Τζάκσονβιλ της Φλόριντα όταν εξέπεμψε σήμα κινδύνου στο οποίο γνωστοποιούνταν ότι δεν είχε πρόωση και είχε πάρει επικίνδυνη κλίση. Το πλήρωμα ανέφερε ότι είχε περιορίσει τα νερά που είχαν εισβάλει.

Ο τυφώνας Χοακίν σαρώνει τις Μπαχάμες, άνοδος της στάθμης των υδάτων στις νοτιοανατολικές ακτές της Αμερικής

Ο τυφώνας Χοακίν, κατηγορίας 4, παραμένει «εξαιρετικά επικίνδυνος» σήμερα και σαρώνει τις Μπαχάμες συνοδευόμενος από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα έως και 215 χιλιομέτρων, ενώ απειλεί με φονικές πλημμύρες την περιοχή.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Παρακολούθησης των Τυφώνων (NHC) ο κίνδυνος ενός άμεσου αντίκτυπου στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ έχει μειωθεί, παρ’ όλα αυτά ο Χοακίν, που κατευθύνεται βόρεια, έχει ήδη προκαλέσει την άνοδο της στάθμης των υδάτων σε περιοχές στο νοτιοανατολικό τμήμα.

«Το γεγονός ότι ο τυφώνας Χοακίν κινείται με μικρή ταχύτητα καταδεικνύει ότι οι συνθήκες θα παραμείνουν εξαιρετικά επικίνδυνες σήμερα στις περιοχές που έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού στις Μπαχάμες» έγραψε το NHC στο επικαιροποιημένο δελτίο που εξέδωσε.

Τα σχολεία έχουν κλείσεις στις Μπαχάμες, οι πτήσεις έχουν ανασταλεί και τα κρουαζιερόπλοια με κατεύθυνση το τουριστικό αρχιπέλαγος έχουν τροποποιήσει τα δρομολόγιά τους.

Η καταιγίδα θα προκαλέσει «μια άνοδο των υδάτων σε πολύ επικίνδυνα επίπεδα που ενδέχεται να απειλήσει ανθρώπινες ζωές, με το ύψος των υδάτων να αναμένεται μεταξύ 1,8 και 3,6 μέτρων άνω των συνηθισμένων επιπέδων της θάλασσας στις κεντρικές Μπαχάμες» προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι του NHC.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.