ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Επιστημονικός χάρτης κόλαφος για τη θερμοκρασία στη Μέση Ανατολή το 2025 [φωτό, βίντεο]

Επιστημονικός χάρτης κόλαφος για τη θερμοκρασία στη Μέση Ανατολή το 2025 [φωτό, βίντεο]

Την ώρα που η ένταση και οι πολεμικές συμπλοκές στη Μέση Ανατολή, την Βόρεια Αφρική και την Ανατολική Τουρκία αυξάνονται δραστικά, ένας επιστημονικός χάρτης του 2025 έρχεται να βάλει φωτιά στην ευαίσθητη αυτή περιοχή του πλανήτη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η μέση θερμοκρασία στη Μέση Ανατολή θα αυξάνεται συνεχώς, με την κλιματική αλλαγή να έχει δείξει τα… δόντια της ειδικά σε αυτή την περιοχή του πλανήτη.

Η μέση θερμοκρασία του πλανήτη, σύμφωνα με τα στοιχεία, συνεχώς αυξάνεται τα τελευταία χρόνια, αναφέρει ο Jeffrey D. Sachs, από το πανεπιστήμιο Columbia και όποιος δεν το βλέπει αυτό απλά ή δεν είναι επιστήμονας ή δεν ξέρει να διαβάζει τα στοιχεία, τονίζει.

Σε όλο του το μέγεθος το πρόβλημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη εμφανίζεται στον παγκόσμιο χάρτη μετρήσεων θερμοκρασιών, όπου φαίνεται η δραστική διάσταση του φαινομένου. Ενώ οι μεμονωμένες μετρήσεις μπορεί να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι το πρόβλημα της υπερθέρμανσης δεν είναι δραματικό, σε παγκόσμια κλίμακα η άνοδος της θερμοκρασίας είναι χαρακτηριστικά υψηλή. Βήμα βήμα, χρονιά με την χρονιά η Γη υπερθερμαίνεται.

Η υπερθέρμανση θα επηρεάσει και τις καλλιέργειες, όπου όσο πιο πολύ ανεβαίνει η θερμοκρασία, τόσο θα χάνεται το νερό, με αποτέλεσμα τη ξηρασία να οδηγεί σε λιγότερες σοδειές, πείνα και η πείνα με την σειρά της σε πολέμους.

Η ξηρασία είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες αστάθειας στις μέρες μας. Όσο μεγαλύτερη έλλειψη νερού υπάρχει τόσο περισσότερες είναι οι εντάσεις και η βία σε μία περιοχή. Ήδη το 2050 η ξηρασία θα χτυπήσει μεγάλο μέρος του πλανήτη. crops_1.JPG

Αυτή τη στιγμή η Συρία και το Ιράκ, όπου κυμαίνεται ο πόλεμος με το Ισλαμικό Κράτος, είναι από τα πιο θερμά σημεία του πλανήτη, ενώ αναμένεται η υπερθέρμανσή τους να συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια.

Έως το 2025 η υπερθέρμανση στην Μέση Ανατολή θα συνεχιστεί, με το φαινόμενο να επηρεάζει και την Τουρκία. Η ξηρασία είναι ο κίνδυνος να μην υπάρξει βελτίωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή ενώ και η ξηρασία θα αυξηθεί δραματικά. 2025.JPG

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.