Καιρός: Ακραία καιρικά «φαινόμενα» αναμένεται να χτυπήσουν τη χώρα τις επόμενες ώρες – Αναλυτικά η πρόγνωση

Καιρός: Ακραία καιρικά «φαινόμενα» αναμένεται να χτυπήσουν τη χώρα τις επόμενες ώρες – Αναλυτικά η πρόγνωση

Ακραία καιρικά «φαινόμενα» αναμένεται να χτυπήσουν τη χώρα τις επόμενες ώρες μιας και ο καιρός άλλαξε για τα καλά και θυμίζει πλέον χειμώνα.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού στο οποίο προειδοποιεί για τα καιρικά φαινόμενα που έρχονται αλλά και που θα σημειωθούν αυτά.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο, ο καιρός θα χαλάσει από το απόγευμα της Πέμπτης (26/11) καθώς αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν τη νύχτα στην κεντρική Στερεά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν από τις βραδινές ώρες στα δυτικά στα 8 και πρόσκαιρα τοπικά στα 9 μποφόρ.

Για την Παρασκευή (27/11) προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Μάλιστα, πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στέρεας. Οι νότιοι άνεμοι θα έχουν ένταση 7 με 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Το Σάββατο (28/11) στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που τις απογευματινές ώρες θα περιοριστούν σταδιακά στα ανατολικά και το βραδύ θα εξασθενήσουν. Στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη είναι πιθανό να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα εξασθενήσουν πρώτα στα βόρεια και το απόγευμα βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής στέρεας και της δυτικής Μακεδονίας θα συνεχιστούν κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα ανατολικά και νότια θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή (27/11)

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν αρχικά στη δυτική Ελλάδα, φαινόμενα τα οποία θα επεκταθούν βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά (κυρίως πάνω από τα 1400 μετρά) της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς. Οι νότιοι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 7 έως 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Στην Αττική θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στα ανατολικά και νοτιά πρόσκαιρα τοπικά 8. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Βροχερός θα είναι ο καιρός και στην Θεσσαλονίκη καθώς θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 10 και 15 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας ( πάνω από τα 1400 μετρά ).

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά (κυρίως πάνω από τα 1400 μετρά) της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 και τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στα ανατολικά και νοτιά πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 18 βαθμούς κελσίου. 

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές .

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου. 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία στα βόρεια τοπικά 8 και πιθανόν 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά περιόδους ισχυρά.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.