Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία στην Ουάσινγκτον – Μια 60χρονη νεκρή [φωτό]

Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία στην Ουάσινγκτον – Μια 60χρονη νεκρή [φωτό]

Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής έφτασαν μέχρι το κατώφλι της αμερικανικής πρωτεύουσας, την Ουάσιγκτον. Η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει την πολιτεία των ΗΠΑ με ανέμους που αγγίζουν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα, έχει προκαλέσει το θάνατο μίας 60χρονης γυναίκας, μεγάλες καταστροφές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, καθώς και το κλείσιμο σχολείων, τη διακοπή κυκλοφορίας σε δρόμους και τη διακοπή των εργασιών δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων, αλλά και σπιτιών, λόγω της έλλειψης ενέργειας.

Η κυκλοφορία σε πολλούς δρόμους της Ουάσιγκτον έχει διακοπεί

Στο Πόρτλαντ του Όρεγκον η πτώση ενός δέντρου προκάλεσε το θάνατο μίας 60χρονης γυναίκας, μετά από δύο μέρες συνεχούς καταρρακτώδους βροχής. Το σπίτι που διέμενε η γυναίκα δεν άντεξε την πτώση του τεράστιου δέντρου, με αποτέλεσμα η άτυχη γυναίκα να καταπλακωθεί και να βρεθεί νεκρή από τους διασώστες. Ο αδερφός της γυναίκας και ο σύζυγός της, οι οποίοι επίσης βρίσκονταν στο σπίτι, τραυματίστηκαν, αλλά γλίτωσαν από θαύμα.

Στο διαμέρισμα του Όρεγκον δεκάδες κεντρικοί δρόμοι έκλεισαν εξαιτίας της σφοδρής καταιγίδας, ενώ οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν τη διακοπή παροχή ενέργειας σε περισσότερα από 70.000 καταναλωτές, ενώ μεγάλες περιοχές πλημμύρισαν.

Από τις πλημμύρες καταστράφηκε το οδικό δίκτυο

Σε ολόκληρη την Πολιτεία της Ουάσιγκτον εκατοντάδες σχολεία παρέμειναν κλειστά, καθώς ο κίνδυνος από τη σφοδρή βροχόπτωση και τους δυνατούς ανέμους ήταν πολύ μεγάλος. Σύμφωνα με την πρόβλεψη του καιρού, την Τετάρτη (9/12) η ένταση της βροχής θα μειωνόταν, ωστόσο θα ακολουθούσε χιονόπτωση, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση για τους κατοίκους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ήδη, περισσότερες από 70.000 επιχειρήσεις και κατοικίες βρίσκονταν χωρίς ρεύμα τη Τετάρτη στη Δυτική Ουάσιγκτον

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.