ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες – Αναλυτικά η πρόγνωση

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες – Αναλυτικά η πρόγνωση

Ο χειμώνας φαίνεται ότι μπήκε για τα καλά και το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου – όπως όλα δείχνουν – θα μας χαρίσει «λευκές» μέρες, αλλά και νύχτες!

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) ο καιρός θα παρουσιάσει τις επόμενες ώρες ραγδαία επιδείνωση, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις. Μάλιστα, οι κάτοικοι της Αττικής θα είναι από τους τυχερούς που θα δουν τις νιφάδες χιονιού να «χορεύουν» στον ουρανό!

Έτσι, από την Πέμπτη (17/12), θα υπάρξει νέα πτώση της θερμοκρασίας με ενίσχυση των βοριάδων και χιονοπτώσεις σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές της χώρας!

Στην Αττική για αύριο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από τα 800 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 έως 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και τοπικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά-ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από τα 400 μέτρα). Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά και τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από τα 400 μέτρα). Ο καιρός θα παρουσιάσει βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -1(μείον 1) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στη νότια Πελοπόννησο.

Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο στα βόρεια: πάνω από τα 500 μέτρα και στα νότια: πάνω τα

800 μέτρα ). Βαθμιαία βελτίωση στα βόρεια από το βράδυ.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα όπου θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: βόρειοι, βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα βόρεια 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 Στα «λευκά» η Πάρνηθα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα πρώτα χιόνια στην Πάρνηθα έπεσαν και το τοπίο στο βουνό είναι εντυπωσιακό, ενώ την Πέμπτη αναμένεται να χιονίσει ξανά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.