Φονική κακοκαιρία πλήττει τις ΗΠΑ – Τουλάχιστον 43 οι νεκροί [βίντεο]

Φονική κακοκαιρία πλήττει τις ΗΠΑ – Τουλάχιστον 43 οι νεκροί [βίντεο]

Τρόμο προκαλούν τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με τους θυελλώδεις ανέμους και τους ανεμοστρόβιλους να απειλούν τον αμερικανικό Νότο

Οι ανεμοστρόβιλοι και οι θυελλώδεις άνεμοι που σάρωσαν την ημέρα των Χριστουγέννων τις ΗΠΑ είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 43 άνθρωποι στις νότιες και μεσοδυτικές πολιτείες, ενώ προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις.

Οι σφοδρότερες θύελλες αναμένεται να πλήξουν την Αλαμπάμα, το Μισισίπι και την Φλόριντα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του AccuWeather Μάικλ Λέσνεϊ. Οι αρχές έχουν ήδη εκδώσει προειδοποιήσεις στην Αλαμπάμα, όπου έχει καταγραφθεί τουλάχιστον ένας ανεμοστρόβιλος.

Βορειότερα, στην περιοχή του Σικάγο πέφτει χιονόνερο, που αναμένεται να μετατραπεί σε βροχή, ενώ χιονοπτώσεις καταγράφονται ήδη στο Ουισκόνσιν, την Αϊόβα, τη Νεμπράσκα, το Μίσιγκαν και τμήματα του δυτικού Μιζούρι, προσέθεσε ο Λέσνεϊ.

Οι σφοδρότερες χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στο νοτιοδυτικό Ουισκόνσιν και στην νοτιοανατολική Μινεσότα, όπου το ύψος του χιονιού αναμένεται να ξεπεράσει τα 30 εκατοστά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο.

Οι χειμερινές καταιγίδες που έπληξαν την Οκλαχόμα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με κύρια χαρακτηριστικά τον παγετό και τους ισχυρούς ανέμους, προκάλεσαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση και 54.000 νοικοκυριά παραμένουν στο σκοτάδι σήμερα στο Οκλαχόμα Σίτι και τα περίχωρά του, γνωστοποίησε η Oklahoma Gas & Electric. Τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι 100.000 νοικοκυριά δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα σε ολόκληρη την πολιτεία.

Στο Τέξας σε τουλάχιστον 17.000 νοικοκυριά δεν έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, σύμφωνα με εταιρείες διανομής ηλεκτρικού ρεύματος.

Στα αεροδρόμια καταγράφονται καθυστερήσεις στα δρομολόγια αλλά και ακυρώσεις πτήσεων και συγκεκριμένα 2.439 πτήσεις έχουν καθυστερήσει να απογειωθούν ή να προσγειωθούν και 1.017 ματαιώθηκαν από τις 16.00 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware.

Στο ανατολικό Μιζούρι και το νότιο Ιλινόι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε για καταρρακτώδεις βροχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.