Μεξικό: Οι σφοδρότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων 50 ετών (φωτό)

Μεξικό: Οι σφοδρότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων 50 ετών (φωτό)

Οι σφοδρότερες χιονοπτώσεις του τελευταίου μισού και πλέον αιώνα πλήττουν το βορειοδυτικό τμήμα του Μεξικού με αποτέλεσμα να κλείσει προσωρινά ένα αεροδρόμιο στην περιοχή και να διακοπεί η κυκλοφορία σε πολλούς αυτοκινητόδρομους στην πολιτεία Τσιουάουα, γνωστοποίησαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, το ύψος του χιονιού έφθασε τα 30 εκατοστά σε τριάντα πόλεις που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ, ενώ ο υδράργυρος «βούτηξε» έως τους -18 βαθμούς Κελσίου.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα χιονιού των τελευταίων 55 ετών» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Εφρέν Ματαμόρος, διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Σιουδάδ Χουάρες, μιας πόλης που βρίσκεται στην πολιτεία Τσιουάουα.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία παραμένει σε «κατάσταση συναγερμού» στις πολιτείες Τσιουάουα, Σονόρα, Ντουράνγκο και Κοαουίλα, «προκειμένου να καθαρίσει τους δρόμους από το χιόνι και τον παγετό» και να βοηθήσει τους οδηγούς, επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου.

Το διεθνές αεροδρόμιο της Σιουδάδ Χουάρες παρέμεινε κλειστό αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς παγετός είχε καλύψει τον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης. Σήμερα λειτούργησε ξανά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.