ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σε συναγερμό βρίσκεται ολόκληρη η Βρετανία για την καταιγίδα Φρανκ που θα “χτυπήσει” την Τετάρτη

Σε συναγερμό βρίσκεται ολόκληρη η Βρετανία για την καταιγίδα Φρανκ που θα “χτυπήσει” την Τετάρτη

Ο Δεκέμβρης έχει «πνίξει» τη Βρετανία από τις αρχές του και όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει μέχρι και το τέλος του αλλά και με την έλευση του νέου έτους. Μετά το πέρασμα των καταιγίδων «Εύα» και «Ντέσμοντ», οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για την επικείμενη έλευση της καταιγίδας «Φρανκ» που αναμένεται να χτυπήσει τις βορειοδυτικές περιοχές τις Βρετανίας. Αυτή τη φορά, στο «παιχνίδι» μπήκαν, εκτός από την Κάμπρια και οι νότιες και κεντρικές κομητείες της Σκωτίας.

Ήδη έχουν εκδοθεί εννιά «προειδοποιήσεις για σοβαρές πλημμύρες» που μεταφράζονται ως προειδοποιήσεις για απειλή για τις ανθρώπινες ζωές, σε Αγγλία και Ουαλία, με επίκεντρο το Γιορκ που πλημμύρισε το Σάββατο.

Κάμπρια, Λάνκασιερ, Ευρύτερο Μάντσεστερ και Γιόρκσαϊρ, παρά το γεγονός ότι έχουν μετατραπεί σε απέραντους βάλτους τις τελευταίες μέρες, έλαβαν εκ νέου ειδοποιήσεις «κόκκινου» συναγερμού για την καταιγίδα Φρανκ.

Δημοσιογράφος του BBC έκανε «αυτοψία» με ελικόπτερο πάνω από το Γιορκ και το Σέλμπι, διαπιστώνοντας πως τα νερά σε αυτές τις περιοχές βρίσκονται σε υποχώρηση. Παρ’ όλα αυτά, τονίζει, αν κάποιος κοιτάξει πιο προσεκτικά, παρά το γεγονός πως οι άνθρωποι κινούνται, υπάρχουν εκατοντάδες σπίτια και επιχειρήσεις που είναι «πνιγμένα» στα λασπόνερα.

Το Πρακτορείο Προστασίας Περιβάλλοντος της Σκωτίας, εξέδωσε προειδοποίηση πως η καταιγίδα «Φρανκ» αναμένεται να πλημμυρίσει εκ νέου τη Σκωτία, ενώ και η Ουαλία έχει προετοιμαστεί για το σφοδρό χτύπημα. Ανάλογες κινήσεις έχει πραγματοποιήσει και η Ιρλανδία, ανακοινώνοντας πως περιμένει πολύ ισχυρούς ανέμους και εκτεταμένη βροχόπτωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξετάζοντας τα μέχρι τώρα δεδομένα, η μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας απεφάνθη ότι τα επίπεδα νερού που δέχτηκαν η Κάμπρια, το Λάνκασιερ και το Γιόρκσαϊρ ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, όμως η έλευση του «Φρανκ» αναμένεται να επιδεινώσει την κατάσταση και να ανεβάσει το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες, πάνω από τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.