Το El Nino “χτυπά” τη Βρετανία: Στην “κατάψυξη” η χώρα το Σαββατοκύριακο

Το El Nino “χτυπά” τη Βρετανία: Στην “κατάψυξη” η χώρα το Σαββατοκύριακο

Από τις πλημμύρες και τις καταστροφές των σφοδρών καταιγίδων, στην… κατάψυξη. Η Βρετανία βρίσκεται στο έλεος του φαινομένου El Nino, καθώς η μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων, προειδοποιώντας για ψυχρό ρεύμα αέρα που θα πλήξει το Νησί από την Αρκτική, προκαλώντας συνθήκες παγετού στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας και όχι μόνο, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Πριν κλείσουν οι «πληγές» από τις πλημμύρες, εξαιτίας των οποίων χιλιάδες σπίτια καταστράφηκαν και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να μετακινηθούν, ενώ υπέστησαν σοβαρότατες ζημιές πολλών εκατομμυρίων λιρών τα οδικά δίκτυα και οι υποδομές σε αστικά κέντρα, η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει ένα ακόμη ακραίο καιρικό φαινόμενο.

Η θερμοκρασία, όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, θα πέσει πολλούς βαθμούς χαμηλότερα, ενώ οι περιοχές που έχουν ήδη πληγεί από τις πλημμύρες, θα δεχτούν νέα επίθεση με μεγάλες ποσότητες χιονιού και παρατεταμένη περίοδο παγετού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ψυχρό ρεύμα αέρα θα αρχίσει να πλήττει το Νησί μέσα στο Σαββατοκύριακο και θα κορυφωθεί στη διάρκεια της εβδομάδας, προκαλώντας συνθήκες παγετού σε μεγάλα κομμάτια της Βόρειας Αγγλίας, αλλά και της νοτιανατολικής Σκωτίας. Οι αρμόδιες υπηρεσίες ετοιμάζονται για την υποδοχή του νέου φαινομένου, κυρίως όμως σπεύδουν να καλύψουν τις περιοχές που επλήγησαν το προηγούμενο διάστημα από τις καταστροφικές πλημμύρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.