Πού θα χτυπήσει το κύμα κακοκαιρίας – Πτώση της θερμοκρασίας, καταιγίδες και χιόνια

Πού θα χτυπήσει το κύμα κακοκαιρίας – Πτώση της θερμοκρασίας, καταιγίδες και χιόνια

Ραγδαία μεταβολή του καιρού με ραγδαία επιδείνωση αναμένεται σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα. Το νέο κύμα κακοκαιρίας ξεκίνησε από τα δυτικά και φέρνει καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια, θυελλώδεις ανέμους 8 – 9 μποφόρ και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ:

1. Σήμερα, Σάββατο 16 Ιανουαρίου

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο, την Δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και κατά περιόδους στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα σταδιακά θα επεκταθούν στην Θεσσαλία, τις Σποράδες, στην υπόλοιπη Στερεά (από το απόγευμα στην Αττική), την Εύβοια, στην υπόλοιπη πελοπόννησο και κατά την διάρκεια της νύχτας σε όλη την υπόλοιπη χώρα.

Β. Οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα 8 και βαθμιαία στα ανατολικά 9 μποφόρ.

Γ. Τοπικές χιονοπτώσεις αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά και σταδιακά στα ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και από το βράδυ σε πεδινές περιοχές της υπόλοιπης Μακεδονίας και Θράκης.

2. Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται αρχικά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, γρήγορα όμως θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και κατά διαστήματα στο Ιόνιο.

Β. Οι άνεμοι σταδιακά στα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα στραφούν από βόρειες διευθύνσεις και θα εξασθενήσουν.

Γ. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά του μεγαλύτερου μέρους της χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Κατά την διάρκεια της νύχτας πιθανόν να χιονίσει και στα πεδινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και των νησιών του βόρειου Αιγαίου.

3. Τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου

Α. Τοπικές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Β. Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα πελάγη στα 8 μποφόρ.

Γ. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά όπου τη νύχτα κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ της Τρίτης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.