ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Οι πρώτες νιφάδες του Snowzilla πέφτουν στην Ουάσιγκτον: Συστήνεται παύση κυκλοφορίας στους πολίτες

Οι πρώτες νιφάδες του Snowzilla πέφτουν στην Ουάσιγκτον: Συστήνεται παύση κυκλοφορίας στους πολίτες

Άρχισαν να πέφτουν, όπως προέβλεψαν οι μετεωρολόγοι, στις 21.00 ώρα Ελλάδας (18.00 ώρα ΗΠΑ) στην Ουάσιγκτον οι πρώτες νιφάδες της χειμερινής χιονοθύελλας-ρεκόρ, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται το ανατολικό τμήμα των ΗΠΑ να θαφτεί κάτω από ένα παχύ στρώμα χιονιού, το οποίο στην αμερικανική πρωτεύουσα ενδέχεται να ξεπεράσει και τα 60 ή ακόμα και τα 70 εκατοστά.

Οι ζωές τουλάχιστον 50 εκατομμυρίων ανθρώπων αναμένεται να επηρεαστούν από την καταιγίδα Τζόνας, στην οποία η αμερικανική εφημερίδα Washington Post έδωσε το προσωνύμιο “Snowzilla”.

«Μια ζώνη χαμηλών βαρομετρικών που θα επικεντρώνεται στο νοτιοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ θα συνεχίσει να δημιουργεί μια τεράστιας σφοδρότητας χειμερινή καταιγίδα που θα πλήξει ένα μεγάλο τμήμα των ανατολικών ακτών (…) αρχής γενομένης από σήμερα Παρασκευή και καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου» σύμφωνα με τον τελευταίο δελτίο πρόγνωσης των μετεωρολογικών υπηρεσιών.

Οι μετεωρολόγοι εξέδωσαν προειδοποιήσεις σε τουλάχιστον 20 Πολιτείες. AdTech Ad

«Το ύψος του χιονιού ενδέχεται να ξεπεράσει τα 60 εκατοστά σε ορισμένες περιοχές, μεταξύ αυτών τη Βαλτιμόρη και την Ουάσιγκτον», διευκρινίζουν οι επιστήμονες.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν ήδη το Άρκανσο, το Τενεσί και το Κεντάκι και κατευθύνονται προς την αμερικανική πρωτεύουσα.

Στην Ουάσιγκτον οι δημόσιες υπηρεσίες έκλεισαν από το μεσημέρι, έπειτα από απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Ανάλογες αποφάσεις έλαβαν οι αρχές σε σε άλλες πολιτείες όπως το Κεντάκι.

Παύση της κυκλοφορίας προτείνει στους πολίτες ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο συνέστησε σήμερα τους Νεοϋορκέζους να μην χρησιμοποιήσουν τα οχήματά τους για τις μετακινήσεις τους κατά τη διάρκεια της χιονοθύελλας και να εξέρχονται από τα σπίτια του όσο το δυνατόν λιγότερο.

Οι χιονοπτώσεις αναμένεται να ενταθούν στη Νέα Υόρκη τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο και να συνεχιστούν έως την Κυριακή, δήλωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

Οι προβλέψεις αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω και αναμένεται το ύψος του χιονιού στην αμερικανική μεγαλούπολη να φθάσει μεταξύ 30 και 45 εκατοστών, προσέθεσε ο ίδιος. Έκανε επιπλέον λόγο για θυελλώδεις ανέμους και πλημμύρες στις παράκτιες περιοχές.

«Μην βγαίνετε στους δρόμους, παρά μόνο εάν είναι επείγον» επέμεινε ο δήμαρχος, που κήρυξε την «κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της χειμερινής καταιγίδας» αύριο από τις 08.00 έως τα μεσάνυχτα, που αναμένονται οι σφοδρότερες χιονοπτώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η πόλη της Νέας Υόρκης είναι απόλυτα προετοιμασμένη» διαβεβαίωσε ο Μπλάζιο και προσέθεσε ότι βρίσκονται επί ποδός 2.300 υπάλληλοι, 1.650 εκχιονιστικά μηχανήματα, 579 οχήματα που ρίχνουν αλάτι και οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους περισσότερους από 300.000 τόνους αλατιού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.