ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χιονοπτώσεις στην ανατολική Κρήτη

Χιονοπτώσεις στην ανατολική Κρήτη

Οι χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Κρήτης και οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες συνθέτουν το σκηνικό του σημερινού καιρού.

Χιονοπτώσεις και χιονόνερο σημειώνονται, κατά διαστήματα, στο Οροπέδιο Λασιθίου και την περιοχή της Αγίας Βαρβάρας Ηρακλείου. Λόγω του παγετού παρέμειναν κλειστά τα σχολεία στο Οροπέδιο, ενώ η πολιτική προστασία του δήμου βρίσκεται σε ετοιμότητα, προκειμένου να παρέμβει, άμεσα, εφόσον χρειαστεί, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Την ίδια ώρα, όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο Ηρακλείου, ανοικτό θα είναι, σε 24ωρη βάση, μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, το Κέντρο Αστέγων, για να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών, οι οποίοι λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας θα χρειαστούν φιλοξενία. Οι άνθρωποι που θα αναζητήσουν ζεστασιά και φροντίδα στο Κέντρο Αστέγων του δήμου θα έχουν τη δυνατότητα να διαμείνουν στα ειδικά διαμορφωμένα καταλύματα και να λάβουν βασικά είδη πρώτης ανάγκης, όπως είδη ένδυσης και υπόδησης, κουβέρτες, ξηρά τροφή και ζεστά γεύματα και ροφήματα.

Εν τω μεταξύ, την έγκριση του επιδόματος θέρμανσης στην υψηλότερη ζώνη για τους κατοίκους του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που σημειώνονται κάθε χρόνο τους χειμερινούς μήνες, ζητάει ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης. Γι’ αυτό το θέμα, ο δήμαρχος είχε συνεργασία με τον βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανόλη Θραψανιώτη, στον οποίο παρέδωσε όλα τα σχετικά καιρικά στοιχεία-γραφήματα με τις ακριβείς ενδείξεις θερμοκρασιών από τις καταγραφές του μετεωρολογικού σταθμού που βρίσκεται στο δημαρχείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στα γραφήματα αναλύονται οι μέσες τιμές θερμοκρασιών ανά μήνα, όπου για τέσσερις μήνες καταγράφονται θερμοκρασίες που βρίσκονται πολύ κάτω των 10°C και σύμφωνα με τον δήμο τεκμηριώνονται οι εξαιρετικά δυσμενείς κλιματικές συνθήκες του Οροπεδίου Λασιθίου, οι οποίες επιτάσσουν την επιδότηση θέρμανσης στην υψηλότερη κατηγορία που προβλέπεται για το σύνολο των κατοίκων της περιοχής.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.