ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυξημένα τα επίπεδα της αιθαλομίχλης στην Αθήνα λόγω καιρικών συνθηκών

Αυξημένα τα επίπεδα της αιθαλομίχλης στην Αθήνα λόγω καιρικών συνθηκών

Τα τζάκια και οι ξυλόσομπες φαίνεται να έχουν απόψε την τιμητική τους, καθώς στα Βόρεια Προάστεια της Αθήνας κάνει έντονη εδώ και αρκετή ώρα την επανεμφάνισή του ένα νέφος αιθαλομίχλης. 

Παρά την σχετικά υψηλή θερμοκρασία, οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν αυτές τις ημέρες στο Λεκανοπέδιο ευνοούν τον σχηματισμό του επικίνδυνου νέφους των μικροσωματιδίων, η παρουσία του οποίου είναι ιδιαίτερα αισθητή σε ορισμένες περιοχές της Αθήνας.

Για άλλη μια φορά η αλόγιστη χρήση του ξύλου ως καύσιμη ύλη σε συνδυασμό με την αυξημένη υγρασία, δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, επιβαρύνοντας ιδίως της ευπαθείς ομάδες (ηλικωμένους και παιδιά). 

Παρά το ότι δεν έχει εκδοθεί σύσταση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, είναι προφανές ότι οι μετερωρολογικές συνθήκες (άπνοια μαζί με θερμοκρασιακή αναστροφή) ευνοούν την συσσώρευση της ρύπανσης από τα αιωρούμενα σωματίδια.

Με δεδομένο ότι και αύριο οι ασθενείς νοτιάδες θα δίνουν το κύριο στίγμα για τον καιρό που θα επικρατήσει στην Αττική, σε συνδυασμό με την ελαφρά πτώση της θερμοκρασίας, αναμένεται ότι η έξαρση του φαινομένου θα πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις τις επόμενες ημέρες. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καλό θα είναι πάντως οι κάτοικοι -ιδίως των Βορείων Προαστείων όπου το φαινόμενο είναι πιο έντονο- να περιορίσουν την χρήση των τζακιών και χωρίς τις εκκλήσεις των αρμοδίων, καθώς πλέον η ατμόφαιρα στην πόλη εκτός από αποπνικτική είναι και επικίνδυνη για την δημόσια υγεία.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.