Φονικός πάγος: Δείτε τι καταστροφές μπορεί να προκαλέσει χιόνι που πέφτει από τον έκτο όροφο (vid)

Φονικός πάγος: Δείτε τι καταστροφές μπορεί να προκαλέσει χιόνι που πέφτει από τον έκτο όροφο (vid)

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα στις πόλεις που κατακλύζονται από μεγάλες ποσότητες χιονιού, είναι το παγωμένο χιόνι που μένει στις στέγες. Σε χώρες με πιο ανεπτυγμένο το αίσθημα της κοινωνικής συνοχής, υπάρχουν ειδικά συνεργεία που κάνουν αυτή την δουλειά (αλλά και οι ιδιοκτήτες των σπιτιών βεβαίως).

Στην Τουρκία (αλλά ακόμα και πιο συχνά στην Ρωσία) τα συσωρευμένα χιόνια τα οποία έχουν μετατραπεί σε φονικό πάγο αφήνονται στην τύχη τους και στην θερμότητα του ήλιου. Αν αυτό δεν συμβεί αποτελούν έναν τεράστιο κίνδυνο για τους πεζούς αλλά και για τις περιουσίες, καθώς το βάρος τους είναι συνήθως τεράστιο και δημιουργεί πολύ μεγάλα προβλήματα.

Όπως έγινε και στην πόλη Bitlis της Τουρκίας, όπου μία απίστευτη ποσότητα χιονιού πέφτει με πάταγο στον δρόμο και καταπλακώνει έναν άτυχο περαστικό, τον 60χρονο Asim Acer, ο οποίος τελικά δεν κατάφερε να σωθεί και έχασε την ζωή του στο σημείο. Παράλληλα αυτή η ποσότητα του χιονιού που έπεσε από ύψος έξι ορόφων, είχε τόση δύναμη που κατέστρεψε και κάποια αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στο συγκεκριμένο σημείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.