Έρχονται ξανά χιόνια και καταιγίδες – Πότε και πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα

Έρχονται ξανά χιόνια και καταιγίδες – Πότε και πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα

Τα «δόντια του» θα δείξει ο καιρός μέσα στον Μάρτιο, καθώς το σκηνικό τις επόμενες ημέρες θα «ντύσουν» βροχές, καταιγίδες ακόμα και χιόνια.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) για αύριο, Τετάρτη (02/03/2016) προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακή βελτίωση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

AdTech Ad

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές κυρίως τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Σταδιακή βελτίωση το βράδυ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές στα δυτικά και βόρεια κυρίως ορεινά. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών από το βράδυ. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη (03-03-2016) λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με παροδικές βροχές αρχικά στα δυτικά και νότια και βαθμιαία στα βόρεια. Από το απόγευμα οι βροχές στα δυτικά και τα βόρεια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά σταδιακά θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια τη νύχτα στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη 6 μποφόρ και βαθμιαία 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση στα ανατολικά.

Την Παρασκευή (04-03-2016) νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα που στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο πιθανώς θα είναι κατά τόπους έντονα, βαθμιαία από το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Σταδιακά και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Το Σάββατο (05-03-2016) στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίους με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Την Κυριακή (06-03-2016) και τη Δευτέρα (07-03-2016) αραιές νεφώσεις κατά τόπους στα δυτικά και τα βόρεια πυκνότερες. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.