ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ζήσαμε τον πιο ζεστό Φεβρουάριο της δεκαετίας στην Ελλάδα

Ζήσαμε τον πιο ζεστό Φεβρουάριο της δεκαετίας στην Ελλάδα

Ο πιο ζεστός χειμωνιάτικος μήνας της τελευταίας δεκαετίας ήταν ο φετινός Φεβρουάριος, σύμφωνα με τα στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας, όπως αυτά καταγράφηκαν από τον σταθμό του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η θερμοκρασία τον Φεβρουάριο του 2016 σημείωσε άνοδο κατά 5,8 βαθμούς περισσότερους από τον μέσο όρο, φτάνοντας τους 30,5 βαθμούς στον Αλικιανό Χανίων. Στην Πτολεμαΐδα, το Νευροκόπι και την Αμφίκλεια καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες αποκλίσεις από τις συνηθισμένες τιμές, ενώ οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου τόσο για τα υδατικά αποθέματα όσο και για τις καλλιέργειες, καθώς παράλληλα με την ζέστη, η χώρα ζει και μια παρατεταμένη περίοδο ανομβρίας.

«Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα είχαμε πολύ περιορισμένες βροχοπτώσεις το πεντάμηνο Οκτωβρίου – Φεβρουαρίου, που είναι το πιο κρίσιμο για τα υδατικά αποθέματα», δηλώνει ο ερευνητής του Αστεροσκοπείου Κώστας Λαγουβάρδος στο Έθνος, προβλέποντας κίνδυνο προβλήματος τους καλοκαιρινούς μήνες ιδίως στα νησιά. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σοβαρό είναι το πρόβλημα με τις καλλιέργειες της Κρήτης, καθώς όπως σημειώνει ο καθηγητής Δενδροκομείας στο ΤΕΙ Σπύρος Λιονάκης, οι ελιές έχουν ήδη πετάξει βλάστηση χωρίς να ανθοφορήσουν, γεγονός που κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει πως θα έχουν πρόβλημα με τον καρπό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.