Αργεντινή: Τεράστιες οι καταστροφές από τις ισχυρές βροχοπτώσεις

Αργεντινή: Τεράστιες οι καταστροφές από τις ισχυρές βροχοπτώσεις

Πόλεις βυθισμένες κάτω από λασπόνερα, γέφυρες κατεστραμμένες, δρόμοι κομμένοι στα δύο, χωράφια σόγιας πλημμυρισμένα είναι το σκηνικό που άφησαν πίσω τους οι βροχοπτώσεις, στην Αργεντινή. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν από τις αρχές Απριλίου την Αργεντινή έχουν προκαλέσει σαρωτικές πλημμύρες κι έχουν αφήσει πίσω τους δεκάδες χιλιάδες πληγέντες, σύμφωνα με τις αρχές.

Η επαρχία που έχει πληγεί περισσότερο είναι εκείνη του Έντρε Ρίος, που βρίσκεται μεταξύ των ποταμών Παρανά και Ουρουγουάη. Σήμερα οι αρχές καταμέτρησαν 12.000 πλημμυροπαθείς, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Οι επαρχίες του Μπουένος Άιρες, της Κόρδοβα και της Σάντα Φε έχουν επίσης πληγεί.

Στους δρόμους ορισμένων χωριών που έχουν κατακλυστεί από τα ορμητικά νερά στην Πάμπα, οι κάτοικοι μετακινούνται χρησιμοποιώντας βάρκες.

Ο δρόμος που συνδέει το λιμάνι Ροσάριο, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και την πρωτεύουσα της επαρχίας Σάντα Φε έχει κλείσει και η πρόσβαση έχει διακοπεί.

Η παραγωγή σόγιας αναμένεται επίσης να πληγεί, επισήμανε το Χρηματιστήριο Δημητριακών του Μπουένος Άιρες.

Οι βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν αυτήν την εβδομάδα.

Στην Ουρουγουάη, χώρα που γειτνιάζει με την Αργεντινή, οι αρχές ανέφεραν ότι 3 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους ενώ προσπαθούσαν να διασχίσουν υπερχειλισμένα ποτάμια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε αυτήν την χώρα, το καταστροφικό πέρασμα ενός ανεμοστρόβιλου στην πόλη Ντολόρες είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 4 άνθρωποι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.