ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κύμα κακοκαιρίας στην Φθιώτιδα και την Λάρισα: Τα λασπόνερα έγιναν ένα με τη θάλασσα – Αγνοείται βοσκός (φωτό)

Κύμα κακοκαιρίας στην Φθιώτιδα και την Λάρισα: Τα λασπόνερα έγιναν ένα με τη θάλασσα – Αγνοείται βοσκός (φωτό)

“Δεν θυμάμαι άλλη φορά να έχει ρίξει τόσο νερό στη Γλύφα…”, είπε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Άνοιξαν οι ουρανοί και στην ανατολική Φθιώτιδα χθες το απόγευμα! Ο μεγάλος χαμός όμως έγινε στη Γλύφα, όπου έβρεχε καταρρακτωδώς από τις 7:00 το απόγευμα μέχρι τις 3:00 τα ξημερώματα.

Η ισχυρή καταιγίδα δημιούργησε χειμάρρους, ενώ ένα ρέμα φούσκωσε και υπερχείλισε. Τα ορμητικά νερά κατέβασαν μέχρι τη παραλία χώματα και φερτές ύλες. Τα λασπόνερα έγιναν ένα με τη θάλασσα!

Στον οικισμό “Παγώνι” κάποιοι άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα εξοχικά τους, αφού το νερό σε κάποια σημεία έφτανε το μισό μέτρο και δεν μπορούσαν να βγουν με τα αυτοκίνητά τους.

Όλη τη νύχτα και μέχρι το πρωί οι κάτοικοι ήταν στο πόδι. Από νωρίς το πρωί έχουν πιάσει δουλειά τα συνέργεια του δήμοι ενώ στη Γλύφα βρέθηκε το πρωί και ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος μαζί με αντιδημάρχους για να συντονίσουν τα συνεργεία του Δήμου.

«Η θάλασσα έγινε ένα με τη λάσπη. Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο πράγμα. Δεν θυμάμαι άλλη φορά να έχει ρίξει τόσο νερό στη Γλύφα. Τα περισσότερα ελαιοπερίβολα είναι πλημμυρισμένα. Δεν μπορεί να πατήσει άνθρωπος. Καθαρίζουμε στην παραλία και περιμένουμε και το μεγάλο όχημα της Πυροσβεστικής από Λαμία, που έρχεται για να βοηθήσει. Ήταν μια πολύ δύσκολη νύχτα για τη Γλύφα…», είπε στο LamiaReport ο πρόεδρος της κοινότητας Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Στην επόμενη φωτογραφία βλέπετε τα μηχανήματα να καθαρίζουν τις λάσπες στον κεντρικό παραλιακό δρόμο που είχε σκεπαστεί από τη λάσπη.

Σπίτια και καλλιέργειες πλημμύρισαν από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε και το νομό Λάρισας το Σάββατο, ενώ αγνοείται ένας βοσκός.

Ιδιαίτερα σοβαρά ήταν τα προβλήματα στα Φάρσαλα, όπου η πυροσβεστική έκανε τέσσερις απεγκλωβισμούς, πολιτών που είχαν παγιδευτεί στα οχήματά τους μέσα σε ορμητικούς χειμάρρους, αλλά και δύο σε σπίτια.

Παράλληλα, αγνοείται ένας βοσκός, ο οποίος πήγε στο μαντρί του, σε δύσβατη περιοχή στο Νεοχωράκι, αλλά δεν επέστρεψε από το απόγευμα του Σαββάτου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καλλιέργειες καταστράφηκαν ολοσχερώς, όπως αναφέρει το onlarissa.gr, ενώ και μέσα στην πόλη πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.