ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σε κίνδυνο το Άγαλμα της Ελευθερίας η Βενετία λόγω κλιματικής αλλαγής

Σε κίνδυνο το Άγαλμα της Ελευθερίας η Βενετία λόγω κλιματικής αλλαγής

Σοκ προκαλεί η έκθεση που εκπονήθηκε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για τις συνέπειες από την αύξηση της θερμοκρασίας της επιφάνειας της Γης καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς από την κλιματική αλλαγή που συντελείται κινδυνεύουν και μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς όπως το Άγαλμα της Ελευθερίας, τα νησιά του Πάσχα και η Βενετία.

Οι ερευνητές έβαλαν στο μικροσκόπιο τις αλλαγές που θα φέρει η κλιματική αλλαγή σε 31 φυσικά και πολιτιστικά μνημεία σε 29 χώρες που εκτιμάται ότι είναι ευάλωτα σε αύξηση της θερμοκρασίας, λιώσιμο των παγετώνων, έντονα καιρικά φαινόμενα και άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

Το Άγαλμα της Ελευθερίας, όπως διεφάνη και στην περιπτωση του τυφώνα Σάντι το 2012, κινδυνέυει λένε οι ειδικοί. Στον κατάλογο βρίσκονται, επίσης, τα νησιά Γκαλαπάγκος εκεί όπου ο Δαρβίνος ενεπνεύστηκε τη θεωρία της εξέλιξης, το λιμάνι της Καρθαγένης στην Κολομβία και το εθνικό πάρκο Σιρετόκο στην Ιαπωνία.

Σε κίνδυνο βρίσκονται ακόμα το Στόουνχετζ λόγω πλημμυρών και το εθνικό πάρκου Μπουίντι στην Ουγκάντα καθώς η άνοδος της θερμοκρασίας θα θέσει σε κίνδυνο το σπάνιο είδος γορίλα που ζει εκεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για το λόγο αυτο οι επιστήμονες τονίζουν ότι είναι ζωτικής σημασίας η αύξηση της θερμοκρασίας να περιοριστεί το μέγιστο στους 2 βαθμούς Κελσίου, όπως συμφωνήθηκε και στη διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή στο Παρίσι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.