Σαρωτικές πλημμύρες με πέντε νεκρούς σε Γαλλία και Γερμανία (φωτό & βίντεο)

Σαρωτικές πλημμύρες με πέντε νεκρούς σε Γαλλία και Γερμανία (φωτό & βίντεο)

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους στις πλημμύρες που σάρωσαν τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Ομάδες έρευνας στην πόλη Simbach am Inn στη Βαυαρία εντόπισαν τις σορούς τριών ανθρώπων που είχαν παγιδευτεί μέσα σε σπίτι ενώ μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε κοντινό ποτάμι. Στην κεντρική Γαλλία τη ζωή της έχασε μια 86χρονη γυναίκα.

Δεκάδες πόλεις πλημμύρισαν, όπως αναφέρει το BBC και πολλοί κάτοικοι απεγκλωβίστηκαν από τα νερά με ελικόπτερα.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως η στάθμη των υδάτων αναμένεται να συνεχίσει να ανεβαίνει για πολλές μέρες ακόμα, κι ενώ οι ζημιές είναι ήδη πολλές.

Στη Γαλλία η πόλη Nemours κοντά στο Παρίσι εκκενώθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ δήλωσε πως τα συνεργεία διάσωσης έσωσαν χιλιάδες ανθρώπους μέσα σε δύο μέρες στην περιοχή ανάμεσα στα βελγικά σύνορα και την περιοχή της Βουργουνδίας.

Η περιοχή που επλήγη περισσότερο στη νότια Γερμανία είναι η Rottal Inn. Στην πόλη Triftern ρυάκια και ποτάμια υπερχείλισαν και τα νερά παρέσυραν αυτοκίνητα, δέντρα και ακόμα και έπιπλα από τα πλημμυρισμένα σπίτια.

Σε πολλές περιοχές η στάθμη του νερού έφτασε σε ύψος πολλών μέτρων και οι κάτοικοι, αιφνιδιασμένοι, χρειάστηκε να απομακρυνθούν με ελικόπτερα.

Μάλιστα 250 παιδιά που είχαν παγιδευτεί σε σχολείο στο Triftern από το βράδυ της Τρίτης, διανυκτέρευσαν εκεί και απεγκλωβίστηκαν χθες το απόγευμα. plyudyai1plyudyai2plyudyai3plyudyai4plyudyai5plyudyai6

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.