ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κατακλυσμός στη Γαλλία: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε τη χώρα ο Φ.Ολάντ – Εικόνες βιβλικής καταστροφής (φωτό, vid)

Κατακλυσμός στη Γαλλία: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε τη χώρα ο Φ.Ολάντ – Εικόνες βιβλικής καταστροφής  (φωτό, vid)

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Τα σωστικά συνεργεία μέχρι στιγμής έχουν ανταποκριθεί σε 10.000 κλήσεις και έχουν εκκενώσει αρκετές περιοχές. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός αναφέρει ότι απομακρύνθηκαν 5.000 άνθρωποι με μικρές βάρκες.

Στο Παρίσι, οι σταθμοί του μετρό Cluny – La Sorbonne και St Michel έκλεισαν ενώ ο ποταμός έχει μετατρέψει τους δρόμους της πόλης σε πισίνες με τους κατοίκους του Παρισιού να κολυμπούν κυριολεκτικά όπου βρουν.

Ο Φ.Ολάντ υποσχέθηκε αποζημιώσεις στους κατοίκους αλλά η πραγματικότητα είναι τραγική. Εκατοντάδες προσπαθούν να γλιτώσουν σκαρφαλώνοντας σε οροφές σπιτιών.

Όπως είναι ήδη γνωστό, οι πλημμύρες και οι συνεχόμενες βροχές ανέβασαν την στάθμη του νερού. Το Μουσείου του Λούβρου και το Ορσέ έχουν κλείσει με στόχο να μετακινήσουν τα εκθέματα τους είτε σε υψηλότερα πατώματα είτε να τα μετακινήσουν και να τα απομακρύνουν από το χαμό του Παρισιού.

Η στάθμη του νερού στον Σηκουάνα έφθασε τα 6 μέτρα και μπορεί να φθάσει τα 6,30 ακόμη και τα 6,50 μέτρα το βράδυ, προσεγγίζοντας έτσι τα υψηλότερα επίπεδα που έχει καταγράψει τα τελευταία 34 και πλέον χρόνια στο Παρίσι ενώ «θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη άνοδος των νερών στον Σηκουάνα και όπως προβλέπεται η στάθμη θα φθάσει απόψε περίπου τα 6,30 μέτρα, ακόμη και τα 6,50 μέτρα στο χειρότερο σενάριο.

Πρέπει να σημειώσουμε πως το υψηλό αυτό επίπεδο της στάθμης των υδάτων αναμένεται να παραμείνει σχετικά σταθερό στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου προτού αρχίσει να υποχωρεί», ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Περιβάλλοντος. Residents in Nemours, near Orleans, France, await evacuation from floods © Christian Hartmann A firefighter evacuates a baby from a flooded area in Chalette-sur-Loing, near Orleans, France © Christian Hartmann

s4.reutersmdedia.net s4.reutersmediar.net s4.reutersmedsia.net s4.reutersmedyia.net s4.reutersmsedia.net s4.reuterssmsedia.net Workers install temporary aqua-barriers above the flooded banks of the River Seine near the Eiffel tower in Paris after days of almost non-stop rain caused flooding in the country Crates with pieces of artworks from the collections of the Louvre Museum are seen near statues after it was closed to the public due to the rising Seine River in Paris People stand on the Pont de l'Alma as they look at the Zouave statue covered by the rising waters from the Seine River after days of rainy weather in Paris paris_bridge_flood_levels

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.