Αυστραλία: Τρεις νεκροί και εκτεταμένες ζημιές από την κακοκαιρία

Αυστραλία: Τρεις νεκροί και εκτεταμένες ζημιές από την κακοκαιρία

Τη ζωή τουλάχιστον τριών ανθρώπων στοίχισε η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τις ανατολικές ακτές της Αυστραλίας, φέρνοντας καταρρακτώδεις βροχές και ισχυρότατους ανέμους. Οι ζημιές ειδικά στις παράκτιες περιοχές, όπου τα κύματα έφτασαν μέχρι και τα πέντε μέτρα, είναι εκτεταμένες και, ενδεικτικά, το κόστος τους υπολογίζεται σε 38 εκατ. δολάρια Αυστραλίας.Οι μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι δύο οδηγοί αυτοκινήτων, στο Μπόορουαλ ο πρώτος και έξω από το Σίδνεϊ ο δεύτερα, τα οποία παρασύρθηκαν από τους χειμάρρους. Τρίτος νεκρός είναι ένας άνδρας που παρασύρθηκε πεζός από τα νερά στην Καμπέρα. Η κακοκαιρία συνεχιζόταν μέχρι τη Δευτέρα σε Νέα Νότια Ουαλία, Βικτόρια και Ταζμανία. Οι πλημμύρες είναι μεγαλύτερες ειδικά στην τελευταία, ενώ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στη Νέα Ουαλία είχε κοπεί το ρεύμα σε 86.000 σπίτια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.