Χαλάει ο καιρός από αύριο: Έρχονται έντονα φαινόμενα με καταιγίδες και βοριάδες

Χαλάει ο καιρός από αύριο: Έρχονται έντονα φαινόμενα με καταιγίδες και βοριάδες

Φθινοπωρινό αναμένεται το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) το σκηνικό του καιρού θα «ντύσουν» βροχές και καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας και βοριάδες.

Αναλυτικά, για αύριο, Τρίτη (07/06/2016) αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά νεφώσεις προβλέπονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα παραμείνουν με εξασθένηση στα ανατολικά ηπειρωτικά το βράδυ ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία από το απόγευμα στα ανατολικά 5 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν πρόσκαιρα να είναι έντονα κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Στην κεντρική , την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες μέχρι το βράδυ.

άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αρχικά στη Θεσσαλία και τις Σποράδες και βαθμιαία και στα υπόλοιπα τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και κυρίως το μεσημέρι-απογευμα πρόσκαιρες καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.

άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην βόρεια Κρήτη.

άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως το μεσημέρι-απογευμα πρόσκαιρες καταιγίδες.

άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα βόρεια 6 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Τέταρτη (08/06) στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με βελτίωση το βράδυ. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Την Πέμπτη (09/06) λίγες νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή (10/06) αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Σάββατο (11/06) και την Κυριακή (12/06) γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και τοπικά στα νότια πελάγη δυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.