ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτό θα πει καύσωνας: Τα 13 πιο καυτά μέρη της Γης που υδράργυρος ξεπερνά τους 50 βαθμούς Κελσίου! (φωτό)

Αυτό θα πει καύσωνας: Τα 13 πιο καυτά μέρη της Γης που υδράργυρος ξεπερνά τους 50 βαθμούς Κελσίου! (φωτό)

Τη στιγμή που εδώ στην Ελλάδα η θερμοκρασία ίσα που αγγίζει τους 36 με 37 βαθμούς και όλοι μιλάμε για έναν μίνι… καύσωνα, στο Κουβέιτ το θερμόμετρο έδειξε 54 βαθμούς Κελσίου σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ! Πρόκειται για την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στο ανατολικό ημισφαίριο και είναι σχεδόν βέβαιο ότι πρόκειται και για την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στη Γη.

Τη θερμοκρασία κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια ενός έντονου καύσωνα που πλήττει τη Μέση Ανατολή, ένας μετεωρολογικός σταθμός στην Mitribah, μια απομακρυσμένη περιοχή του βορειοδυτικού Κουβέιτ. Την ίδια ημέρα μάλιστα ο υδράργυρος στο γειτονικό Ιράκ, έδειξε 53.9 βαθμούς Κελσίου στην αρχαία πόλη της Βασόρας.

Υπάρχουν όμως και μέρη στη Γη που οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ο καυτός ήλιος αλλά και η ασφυκτική ζέστη κυριαρχούν καθ’ όλη τη διάρκεια σχεδόν του χρόνου και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η λέξη «δροσιά» για τους τόπους αυτούς είναι μάλλον άγνωστη. Μόνοι κάτοικοί τους είναι ίσως λίγα φυτά ή ζώα, ενώ σε όσες από τις περιοχές διαμένουν κάποιοι άνθρωποι η καθημερινότητά τους είναι κάθε άλλο παρά εύκολη, καθώς σε κάποια από αυτά ο υδράργυρος ξεπερνά τους 50 βαθμούς Κελσίου. Death Valley - 75 βαθμοί Κελσίου

Death Valley – 75 βαθμοί Κελσίου Κουβέιτ- 54 βαθμοί Κελσίου

Κουβέιτ- 54 βαθμοί Κελσίου Αρχαία Πόλη Βασόρας- 53,9 βαθμοί Κελσίου

Αρχαία Πόλη Βασόρας- 53,9 βαθμοί Κελσίου  71 βαθμοί Κελσίου

Dasht-e Lut, Ιράν: 71 βαθμοί Κελσίου  69.2 βαθμοί Κελσίου

Αυστραλιανή Έρημος: 69.2 βαθμοί Κελσίου  57 βαθμοί Κελσίου

El Azizia, Λιβύη: 57 βαθμοί Κελσίου  55 βαθμοί Κελσίου.

Oodnadatta, Αυστραλία: 55 βαθμοί Κελσίου.  53+ βαθμοί Κελσίου

Dallol Αιθιοπία: 53+ βαθμοί Κελσίου  51 βαθμοί Κελσίου

Rub’ al Khali, Αραβική Χερσόνησος: 51 βαθμοί Κελσίου  50 βαθμοί Κελσίου

Kebili, Τυνησία: 50 βαθμοί Κελσίου  47 βαθμοί Κελσίου

Tirat Zvi, Ισραήλ: 47 βαθμοί Κελσίου  45+ βαθμοί Κελσίου

Έρημος Καλαχάρι, Νότια Αφρική: 45+ βαθμοί Κελσίου

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
 43,5 βαθμοί Κελσίου

Τιμπουκτού, Μάλι: 43,5 βαθμοί Κελσίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.