ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

«Εκρηκτικό» μείγμα: Κύμα καύσωνα πλήττει από σήμερα τη χώρα – Στο «κόκκινο» ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών

«Εκρηκτικό» μείγμα: Κύμα καύσωνα πλήττει από σήμερα τη χώρα – Στο «κόκκινο» ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών

“Εκρηκτικό” μείγμα διαμορφώνεται από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν από σήμερα και για μερικές ημέρες στη χώρα και τον πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς που υπάρχει σε περιοχές μεταξύ των οποίων η Αττική και η Εύβοια, όπου για δεύτερο 24ωρο μαίνεται η μεγάλη φωτιά.

Με το… καλημέρα του Αυγούστου έρχεται μίνι καύσωνας με τον υδράργυρο να προσεγγίζει τα 40άρια. Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι θερμοκρασίες σήμερα θα φτάσουν σε κάποιες περιοχές έως τους 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ τις επόμενες ημέρες είναι πολύ πιθανό να τους ξεπεράσουν.  

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως 6 μποφόρ, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο για πυρκαγιές, αν και τις προηγούμενες ημέρες η ένταση των ανέμων ήταν ακόμη μεγαλύτερη. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ θα ισχύσουν: 

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της Μακεδονίας.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτικη Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της ηπείρου.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί πρόσκαιρα την ημέρα στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 38 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 38 και πιθανόν τοπικά έως 39 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 25 έως 31 και στην Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 25 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 25 έως 37 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς κελσίου.

Στο μεταξύ, πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) σε πολλές περιοχές της Ελλάδας μετά και την τελευταία μεγάλη φωτιά που καίει στη Βόρεια Εύβοια και που μαίνεται μέχρι και σήμερα Δευτέρα.

Πιο συγκεκριμένα υψηλό κίνδυνο έχει η Αττική και η Εύβοια που αντιμετωπίζει ήδη μια τεράστια φωτιά.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (www.civilprotection.gr), για σήμερα Δευτέρα 01 Αυγούστου 2016, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.