Eπιτέλους άνοδος της θερμοκρασίας – Πολλές βροχές αντί για χιόνια

Eπιτέλους άνοδος της θερμοκρασίας – Πολλές βροχές αντί για χιόνια

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο, οι οποίες κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επεκταθούν στη Δυτική Ελλάδα και στη Νότια Πελοπόννησο, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή. Πιθανότητα λίγων μεμονωμένων καταιγίδων υπάρχει για τα βορειοδυτικά, ενώ θα χιονίσει στα ορεινά της Ηπείρου. Σε ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου θα εκδηλωθεί πηγνυόμενη βροχή. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν με πιθανότητα για πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία. 

Παγετός θα εκδηλωθεί και πάλι στα ηπειρωτικά ο οποίος στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι ισχυρός. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σχηματιστούν τοπικά πυκνές ομίχλες.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ: 

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νότιοι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 13 βαθμούς Κέλσιου.

Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -5 έως 05 βαθμούς Κέλσιου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αρχικά αίθριος και βαθμιαία από τα δυτικά νεφώσεις. Από το βράδυ στη δυτική Μακεδονία σποραδικές βροχές και λίγα χιονιά στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά νότιοι 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -7 έως 6 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές που τη νύχτα θα ενταθούν στα βόρεια. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -1 έως 13 βαθμούς Κέλσιου. Στην Ήπειρο 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νότιοι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -1 έως 13 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος. Μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 16 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα νοτιά βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 4 με 6 μποφόρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θερμοκρασία: από 8 έως 16 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.