ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η διώρυγα της Χαλκιδικής που αναδεικνύει τη φύση (φωτό)

Η διώρυγα της Χαλκιδικής που αναδεικνύει τη φύση (φωτό)

Οι περισσότεροι επισκέπτες που περνούν από πρώτο πόδι της Χαλκιδικής δεν παραλείπουν μια στάση στην άγνωστη, για πολλούς, διώρυγα της Κασσάνδρας, στη Νέα Ποτίδαια. Είναι το κυριότερο αξιοθέατο της περιοχής και ενώνει τους δύο κόλπους, τον Θερμαϊκό και τον Τορωναίο, διευκολύνοντας τη ναυσιπλοΐα.

Το λεγόμενο κανάλι της Ποτίδαιας εξυπηρετεί τα σκάφη που μπαινοβγαίνουν στον Τορωναίο κόλπο για να ψαρέψουν και προσθέτει και μια γραφική πινελιά στην περιοχή, αναδεικνύοντας τον εντυπωσιακό συνδυασμό του πράσινου της φύσης με το μπλε της θάλασσας σε μια ενδιαφέρουσα εναλλαγή.

Η Ποτίδαια βρέχεται από θάλασσα τόσο από τα ανατολικά όσο και από τα δυτικά. Οι οργανωμένες παραλίες της «βλέπουν» στα ανατολικά το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, τη Σιθωνία, ενώ στη δυτική ακτή της προς τον Θερμαϊκό βρίσκεται η ιχθυόσκαλα.

Το χωριό αποτελεί ουσιαστικά την «είσοδο» στη χερσόνησο της Κασσάνδρας και εκεί διασώζεται το οχυρωματικό τείχος του Ιουστινιανού το οποίο προστάτευε την αρχαία Ποτίδαια και την Κασσάνδρα από τις επιθέσεις. Η Νέα Ποτίδαια χτίστηκε από πρόσφυγες από τον Πλάτανο και την ανατολική Θράκη μετά το 1920.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΔΙΩΡΥΓΑ ΠΟΤΙΔΑΙΑΔΙΩΡΥΓΑ ΠΟΤΙΔΑΙΑΔΙΩΡΥΓΑ ΠΟΤΙΔΑΙΑΔΙΩΡΥΓΑ ΠΟΤΙΔΑΙΑΔΙΩΡΥΓΑ ΠΟΤΙΔΑΙΑΔΙΩΡΥΓΑ ΠΟΤΙΔΑΙΑΔΙΩΡΥΓΑ ΠΟΤΙΔΑΙΑΔΙΩΡΥΓΑ ΠΟΤΙΔΑΙΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.