ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Νέο κύμα κακοκαιρίας έκανε την εμφάνισή του: Βροχές σε όλη την Ελλάδα το Σαββατοκύριακο – Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί

Νέο κύμα κακοκαιρίας έκανε την εμφάνισή του: Βροχές σε όλη την Ελλάδα το Σαββατοκύριακο – Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί

Νέο κύμα κακοκαιρίας έκανε την εμφάνισή του, όπως είχε προειδοποιήσει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με έκτακτο δελτίο της. Η επιδείνωση του καιρού ξεκίνησε από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που συνοδεύονται τοπικά από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά, κεντρικά ηπειρωτικά τμήματα και τα νησιά του Αιγαίου και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά έχει προκαλέσει το βαρομετρικό χαμηλό με το όνομα Γαλάτεια, που έχει βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το πρωί του Σαββάτου. 

Στους παρακάτω προγνωστικούς χάρτες δίνεται η θέση της «Γαλάτειας» και οι βροχές που θα προκαλέσει το μεσημέρι του Σαββάτου 11/03 και το πρωί της Κυριακής 12/03.

Η Γαλάτεια το Σάββατο

Η πρόβλεψη για Κυριακή

Η πρόβλεψη καιρού για Σάββατο

Στα δυτικά και βόρεια τμήματα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες έως τις μεσημεριανές ώρες με βελτίωση στη συνέχεια. Τα φαινόμενα στην Εύβοια, Θεσσαλία, Κεντρική και Ανατολική Στερεά και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 8 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 3 έως 14 βαθμούς), 10 έως 14 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 11 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ με ενίσχυση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με εξαίρεση στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικών διευθύνσεων αρχικά ασθενείς με βαθμιαία ενίσχυση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές ή πρόσκαιρες καταιγίδες περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και από το μεσημέρι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Νεφώσεις με βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες και βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων στη συνέχεια περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Προβλήματα στην Αττική

Από πολύ νωρίς το πρωί του Σαββάτου, συννεφιά και έντονες βροχοπτώσεις έχουν κάνει την εμφάνισή τους στον ουρανό της Αττικής.

Στην Πειραιώς και στα δύο ρεύματα, από το ύψος της Χαμοστέρνας μέχρι και την Πέτρου Ράλλη, λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού που έχει συσσωρευτεί, πραγματοποιείται εκτροπή οχημάτων.

Η δυνατή βροχή, που πέφτει εδώ και αρκετές ώρες, έχει προκαλέσει διακοπές ρεύματος στο Ηράκλειο, την Καλλιθέα και το Παλαιό Φάληρο.

Σύμφωνα με ενημέρωση η πυροσβεστική έχει κληθεί να απεγκλωβίσει ανθρώπους που εξαιτίας των διακοπών, κλείστηκαν σε ασανσέρ.

Νωρίς το πρωί υπήρχαν επίσης κλήσεις για κοπές δέντρων που δημιούργησαν προβλήματα σε κατοίκους.

Με αλυσίδες τα αυτοκίνητα στο Καρπενήσι

Χιονίζει, από νωρίς το πρωί, από τον Τυμφρηστό και πάνω μέχρι και λίγο μετά το τουνελ. Αστυνομικοί του Α.Τ. Μακρακώμης βρίσκονται λίγο πριν τον Τυμφρηστό και ενημερώνουν τους οδηγούς ότι η κυκλοφορία προς το Καρπενήσι γίνεται μόνο με αλυσίδες.

Αλυσίδες επίσης θα χρειαστούν και οι οδηγοί που θα κινηθούν στο επαρχιακό δίκτυο προς Κρίκελο ή Φιδάκια Ευρυτανίας.

Τα μηχανήματα της Περιφέρειας καθαρίζουν τους δρόμους και τις επόμενες ώρες το εθνικό δίκτυο θα είναι καθαρό και η κυκλοφορία θα γίνεται χωρίς αλυσίδες.

Καλύτερα τα πράγματα στον Σπερχειό

Πολλές καλλιέργειες στον κάμπο της Λαμίας καταστράφηκαν από τα νερά του Σπερχειού που πλημμύρισε, ενώ πλημμυρικά φαινόμενα είχαμε και στη δυτική Φθιώτιδα, από την ισχυρή βροχόπτωση σε συνδυασμό με το λιώσιμο του χιονιού της Οίτης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα νερά του Σπερχειού υποχώρησαν στον Φραντζομυλο και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε στο δρόμο Λαμίας – Φραντζή, ωστόσο η τροχαία είναι σε επιφυλακή αν χρειαστεί να παρέμβει ξανά, για να μην κινδυνέψουν διερχόμενοι οδηγοί και επιβάτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.