21 οι νεκροί από την κακοκαιρία – Ασύλληπτη τραγωδία (φωτό, βίντεο) (upd)

21 οι νεκροί από την κακοκαιρία – Ασύλληπτη τραγωδία (φωτό, βίντεο) (upd)

Ανανέωση (21/11/2017 – Ώρα 08:31) Νεκρός εντοπίστηκε ένας από τους δύο αγνοούμενους που αναζητούνταν στη Μάνδρα, μετά τη θεομηνία. Η σορός εντοπίστηκε από τα συνεργεία της Πυροσβεστικής κοντά στο αμαξοστάσιο της Μάνδρας και αυτή την ώρα γίνεται επιχείρηση για την ανάσυρση.

Έτσι ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές πλημμύρες ανέρχεται στους 21, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον τελευταίο αγνοούμενο.

———————————

Ανανέωση (19/11/2017 – Ώρα 13:54) Ένας ακόμη νεκρός εντοπίστηκε με την συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό σε 20 άτομα μετά τις φονικές καταιγίδες της προηγούμενης εβδομάδας στην Δυτική Αττική και συγκεκριμένα σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο.

Οι έρευνες συνεχίζονταν για τρεις αγνοούμενους, ενώ ακόμη δεν είναι γνωστό αν το άτομο που βρέθηκε είναι ανάμεσά τους.

———————————

Ανανέωση (18/11/2017 – Ώρα 11:05) Σύμφωνα με πληροφορίες το Λιμενικό εντόπισε δύο πτώματα να επιπλέουν και έτσι πλέον οι νεκροί από την θεομηνία στην Δυτική Αττική ανέρχονται στους 19.

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για δύο άνδρες, ηλικίας περίπου 55 ετών, που ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή στον κόλπο της Ελευσίνας και μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο.

Λίγο νωρίτερα, τα συνεργεία διάσωσης είχαν εντοπίσει ακόμη έναν νεκρό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σε περιοχή πλησίον του αμαξοστασίου του Δήμου Μάνδρας, με τους πυροσβέστες να καταβάλλουν προσπάθειες για να τον ανασύρουν από τις λάσπες.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων αγνοουμένων.

Αυτοψίες από τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Την ίδια ώρα, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι αυτοψίες τεχνικών κλιμακίων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια 120 μηχανικών πραγματοποίησαν την Παρασκευή 268 αυτοψίες στο δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας και στη Δ.Ε. της Νέας Περάμου.

Ειδικότερα, ανακοινώθηκε πως στον δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 188 αυτοψίες συνολικά, εκ των οποίων 130 αφορούσαν κατοικίες, 35 επαγγελματικούς χώρους και 15 αποθήκες – υπόγεια. Τα 186 από τα κτίρια που ελέχθησαν έχουν πληγεί, χρήζουν αποζημίωσης, όπως διαπιστώθηκε.

Συνολικά 80 αυτοψίες διενεργήθησαν στον δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, εκ των οποίων 39 αφορούσαν κατοικίες, 27 επαγγελματικούς χώρους και 8 αποθήκες – υπόγεια, και διαπιστώθηκε πως τα 74 από τα κτίρια που ελέγχθησαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης.

———————————

Ανανέωση (18/11/2017 – Ώρα 09:59) Ο αριθμός των θυμάτων από τις φονικές πλημμύρες στην Μάνδρα ανέβηκε στους 17 καθώς άλλος ένας άνθρωπος εντοπίστηκε νεκρός το πρωί του Σαββάτου.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα εάν πρόκειται για έναν από τους έξι αγνοούμενους που αναζητούσε η Πυροσβεστική όλες αυτές τις ημέρες, καθώς πρέπει προηγουμένως να υπάρξει ταυτοποίηση.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής της Πυροσβεστικής Κωνσταντίνος Γιόβας, ο νεκρός εντοπίστηκε εντός επιχείρησης στην Μάνδα Αττικής και αυτή την στιγμή γίνονται ενέργειες να ανασυρθεί. Καθώς υπάρχει διαρροή αερίου, όπως διευκρίνισε ο κύριος Γιόβας, η ανάσυρση είναι δύσκολη και δεν μπορούν οι πυροσβέστες να χρησιμοποιήσουν ειδικά εργαλεία, ενώ ο χώρος της επιχείρησης είναι γεμάτος λάσπη και φερτά υλικά.

Συνολικά η Πυροσβεστική αναζητά έξι αγνοούμενους, από τους οποίους ένας είναι κυνηγός και δύο οδηγοί φορτηγών.

———————————

Ανανέωση (16/11/2017 – Ώρα 17:25) Η φονική κακοκαιρία σε Νέα Πέραμο και Μάνδρα Αττικής στοίχισε τελικά την ζωή σ’ ένα ακόμη άνθρωπο ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 16.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, την Πέμπτη το μεσημέρι εντοπίστηκε ακόμη ένα θύμα και πλέον οι νεκροί είναι 16 από τις φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική.

Συγκεκριμένα ένας άνδρας εντοπίστηκε νεκρός στο υπόγειο οικίας στη Νέα Πέραμο.

Την ίδια ώρα, η αναζήτηση συνεχίζεται για τον εντοπισμό άλλων τεσσάρων αγνοουμένων. Ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική ανεβαίνει πλέον, δυστυχώς, στους 16.

———————————

Ανανέωση (18:20) Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, που έχει τον συντονισμό σε θέματα κρίσεων και φυσικών καταστροφών, οι νεκροί από την καταιγίδα στη Δυτική Αττική είναι 15 και ακόμη 17 άνθρωποι είναι τραυματίες.

Όπως λένε οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας, το ΕΚΕΠΥ είναι η κατά νόμο αρμόδια αρχή για να ανακοινώνει τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, στο Θριάσιο νοσοκομείο έχουν διαπιστωθεί δεκαπέντε θάνατοι.

———————————

Ανανέωση (16:45) Συνεχίζει και ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από την κακοκαιρία στην Μάνδρα και τη Νέα Περαμο όπου σύμφωνα με τους τελευταίους απολογισμούς ανέρχονται σε 14.

Στις 17:15 έγινε γνωστό ότι ακόμη ένας άνδρας ανασύρθηκε νεκρός στην εθνική οδός ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών στους 14.

———————————

Ανανέωση (16:45) Πλέον ο αριθμός των νεκρών που προκλήθηκε από την κακοκαιρία στην περιοχή της Μάνδρας και της Νέας Περάμου έχει φτάσει στους 13 όπως ανακοίνωσε και η Πυροσβεστική στον λογαριασμό της στο Twitter ενώ 3 ακόμη άνθρωποι αγνοούνται.

Στις 16:38 έγινε γνωστό από τη πυροσβεστική ότι ανασύρθηκαν δυο ακόμη νεκροί, ένας άνδρας εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από υπόγειο σπιτιού στη συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη και Ομήρου στην Μάνδρα και μια γυναίκα ανασύρθηκε από εσωτερικό χώρο επιχείρησης στη συμβολή των οδών Αγίας Αικατερίνης και Ρόκα, επίσης στη Μάνδρα.

Ακόμη αξίζει να σημειωθεί ότι 13 τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο «Θριάσιο» νοσοκομείο.

———————————

Ανανέωση (16:28) Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από την άνευ προηγουμένου καταστροφή που προκλήθηκε από την κακοκαιρία στην περιοχή της Μάνδρας και της Νέας Περάμου, με τους νεκρούς να είναι πλέον έντεκα, ενώ τρεις άνθρωποι αγνοούνται. Την ίδια ώρα, 13 τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο «Θριάσιο» νοσοκομείο.

Στις 16:21 έγινε γνωστό ότι ένας ακόμη άνδρας μεταφέρθηκε νεκρός στο Θριάσιο νοσοκομείο ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών σε 11. Από τους 11 νεκρούς οι οκτώ είναι άνδρες και οι τρεις γυναίκες.

Στις 15:40 σύμφωνα με το ΕΚΕΠΥ μια ακόμη γυναίκα μεταφέρθηκε νεκρή στο Θριάσιο.

Μια ώρα πριν, στο «Θριάσιο» είχε μεταφερθεί νεκρός ένας ακόμη άνδρας, ενώ η πυροσβεστική ενημέρωνε για δυο ακόμη νεκρούς: «Νεκρός άνδρας #εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στην περιοχή Ψαλίδι, στη Μάνδρα Αττικής, καθώς και νεκρή γυναίκα από οικία επί της οδού Στρατηγού Ρόκα στη Μάνδρα Αττικής».

Εντωμεταξύ, βρέθηκαν δύο σοροί στις θαλάσσιες περιοχές της Ελευσίνας και των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου. Εκτιμάται ότι πρόκειται για δύο άτομα που είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι, μετά τη σφοδρή πρωινή νεροποντή στη Νέα Πέραμο. Οι σοροί εντοπίστηκαν από κυβερνήτη λάντζας και ειδοποιήθηκε άμεσα το Λιμενικό Σώμα. Στις θαλάσσιες περιοχές έσπευσαν άμεσα πλωτά του Λιμενικού αλλά και στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, προκειμένου να τις περισυνελέξουν.

———————————

Ανανέωση (15:38) Η Πυροσβεστική δίνει επτά νεκρούς στη Μάνδρα, το Λιμενικό εντόπισε δύο σορούς (μία στο λιμάνι της Ελευσίνας και μία στη θαλάσσια περιοχή μπροστά στα ΕΛΠΕ), ενώ το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας κάνει λόγο για δέκα νεκρούς συνολικά.

Ο ένατος νεκρός μεταφέρθηκε στις 14:46 στο Θριάσιο και η δέκατη νεκρή γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο περίπου στις 15:30.

Συνολικά επτά άνδρες και τρεις γυναίκες είναι νεκροί.

———————————

Ανανέωση (15:00)

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων από την φονική κακοκαιρία στην Δυτική Αττική. Στους εννέα μέχρι στιγμής.

———————————

Ανανέωση (14:46)

Και όγδοος νεκρός από την φονική κακοκαιρία στην Δυτική Αττική

———————————

Ανανέωση (12:42)

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ στις 12:40 μετέδωσε πως ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους επτά. Μέχρι στιγμής, επισήμως, έχουν επιβεβαωθεί πέντε νεκροί, ενώ πηγές της Πολιτικής Προστασίας ανέφεραν ότι οι νεκροί είναι επτά.

———————————

Ανανέωση (11:35)

Αρχικά εντοπίστηκε η γυναίκα, ηλικίας περίπου 75-80 ετών, μέσα στο ισόγειο σπίτι της στην οδό Κοροπούλη 8 και λίγο αργότερα εντοπίστηκε ένας άντρας 85 ετών, επίσης στο σπίτι του που ήταν υπόγειο, στην οδό Αγαμέμνονος. Λίγο πριν τις 11:30 το πρωί εντοπίστηκε και τρίτος νεκρός. Πρόκειται για άνδρα, ηλικίας περίπου 65 ετών, ο οποίος βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, επιχείρησης στην οδό Λεωνίδα Στάμου, ο οποίος «προφανώς παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά», όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη.

Στις 12 το μεσημέρι η κυρία Μαλλίρη ανακοίνωσε πως εντοπίστηκε και τέταρτος νεκρός, στην παλιά εθνική οδό Αθηνών – Θηβών, στο 2ο με 3ο χιλιόμετρο, σε αύλιο χώρο. Πρόκειται για έναν άντρα περίπου 50 ετών, χωρίς να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου ανακοίνωσε πως οι νεκροί είναι συνολικά πέντε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

———————————

Τραγωδία στη Μάνδρα καθώς μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τη ζωή της από τη σφοδρή κακοκαιρία που εκδηλώθηκε στην περιοχή τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μια γυναίκα ηλικίας περίπου 75-80 ετών που εντοπίστηκε νεκρή στην οδό Κοροπούλη.

Αστυνομικές πηγές προσθέτουν ότι στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν άλλα τέσσερα άτομα που χρειάζονται βοήθεια αλλά μέχρι στιγμής είναι πολύ δύσκολη η προσέγγισή τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.