ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σφοδρές χιονοπτώσεις σε Ήπειρος – Φθιώτιδα – Ευρυτανία και Ηλεία: Με αντιολισθητικές αλυσίδες τα ΙΧ στον Δομοκό

Σφοδρές χιονοπτώσεις σε  Ήπειρος – Φθιώτιδα – Ευρυτανία και Ηλεία: Με αντιολισθητικές αλυσίδες τα ΙΧ στον Δομοκό

Σφοδρές χιονοπτώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στις περισσότερες ορεινές περιοχές της χώρας, με το χιόνι να τυλίγει χωριά στην ‘Ηπειρο, την Φθιώτιδα, την Ευρυτανία και την Ηλεία. Πολλά τα προβλήματα και στις μετακινήσεις ακόμα και στο Eθνικό Οδικό δίκτυο.

Συγκεκριμένα, μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στη περιοχή του Δομοκού, με τα συνεργεία να δίνουν μάχη ώστε να διατηρηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Η Τροχαία έχει στήσει μπλόκο στη διασταύρωση “Σανατορίου”, έξω από τη Λαμία και ακινητοποιεί όλα τα φορτηγά που κινούνται προς Δομοκό, ενώ επιτρέπει να περάσουν μόνο τα ΙΧ, τα οποία είναι εφοδιασμένα με αλυσίδες.

Η κυκλοφορία στο δρόμο Λαμίας – Δομοκού γίνεται με αρκετή δυσκολία, ενώ ταυτόχρονα επιχειρούν μηχανήματα της Περιφέρειας που ρίχνουν αλάτι και καθαρίζουν το οδόστρωμα.

Έντονη χιονόπτωση είχαμε και στον Ε65, στο νέο κομμάτι από Ξυνιάδα Δομοκού προς Τρίκαλα, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες οδηγών έπεσε πάρα πολύ χιόνι μέσα σε λίγες ώρες. Ευτυχώς τα μηχανήματα της Νέας Οδού έχουν καταφέρει να κρατήσουν το δρόμο ανοιχτό και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά μέχρι αυτή την ώρα.

Αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται προς Καρπενήσι από τον Τυμφρηστό και μέχρι μετά τη σήραγγα “Π. Μπακογιάννης”. Χιονίζει αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα στην κυκλοφορία στο δρόμο από Λαμία προς Μπράλο.

Κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής στο εθνικό δίκτυο, όπου προληπτικά στα επίμαχα σημεία έχει πέσει αρκετό αλάτι και τα μηχανήματα της εταιρείας είναι σε ετοιμότητα, για να επέμβουν όπου χρειαστεί.

Κλειστά τα σχολεία στο Δομοκό

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έγινε πριν από λίγο με απόφαση του Δημοτικής Αρχής τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά αύριο σε όλη την περιοχή του Δομοκού.

(Οι φωτογραφίες είναι από το δρόμο Λαμίας – Δομοκού στο ύψος της Αγίας Αικατερίνης και το 16ο χλμ)

Βούλιαξαν στο χιόνι τα χωριά της Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας

Ιδιαίτερα πυκνό είναι το χιόνι στα χωριά του Δήμου Μακρακώμης στα Βαρδούσια, αλλά και στον Ανατολικό Τυμφρηστό από τον Άγιο Γεώργιο μέχρι τη Φουρνά και τα όρια με το νομό Καρδίτσας. Στη Ράχη “Σερμετζέλη” έξω από τη Φουρνά Ευρυτανίας, η Πυροσβεστική επενέβη για τον απεγκλωβισμό οχήματος που είχε μείνει στα χιόνια.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=nmvIqqc_TTg

Παρά την επέμβαση των μηχανημάτων της Περιφέρειας που απομάκρυνε το πρωινό χιόνι, το «λευκό πέπλο» άγγιξε και πάλι τους 20 πόντους στην ΕΟ Καρπενησίου – Καρδίτσας και συνεχίζει.

Σφοδρές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου

Σφοδρές χιονοπτώσεις εκδηλώνονται και στα ορεινά της Ηπείρου με αποτέλεσμα να βρίσκεται επί ποδός ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου αλλά και των Δήμων. Πρώτη και βασική μέριμνα είναι να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο, γεγονός για το οποίο εργάζονται πάνω από δεκαπέντε μηχανήματα ενώ γίνονται και ρίψεις αλατιού. Οι οδηγοί που κινούνται προς τις ορεινές περιοχές θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Πολύ χιόνι και στην Ηλεία

Σφοδρή ήταν η χιονόπτωση στην περιοχή του Επικούριου Απόλλωνα στις Βάσσες Φιγαλείας αλλά και στα γύρω χωριά και σε μικρή απόσταση απο την κωμόπολη της Ανδρίτσαινας.

Συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Αγρ. Ανάπτυξης Κώστα Μητρόπουλο και του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Μιλτιάδη Γεωργακόπουλο, κινήθηκαν στην περιοχή για τον καθαρισμό των δρόμων και τη ρίψη αλατιού ώστε να μην παγώσουν στη συνέχεια λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.