ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

«Πηνελόπη»: Πάνω από 10.000 κεραυνοί έπεσαν την Πέμπτη

«Πηνελόπη»: Πάνω  από 10.000 κεραυνοί έπεσαν την Πέμπτη

Συνέχισε και σήμερα την επέλαση της η «Πηνελόπη» με έντονες βροχοπτώσεις στη Δυτική Ελλάδα, χαμηλές θερμοκρασίες σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα και χιονοπτώσεις στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή σοβαρά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι που τοπικά στο Αιγαίο έφτασαν τα 10 Μποφόρ.

Η «Πηνελόπη» άρχισε να δείχνει τα δόντια της από την Τετάρτη, με τη θερμοκρασία να πέφτει κατακόρυφα σε όλη τη χώρα και τα ορεινά να ντύνονται στα λευκά.

Χιόνια έπεσαν ακόμη και στην Πάρνηθα και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας, ενώ την Πέμπτη κατααγράφηκαν περισσότεροι από 10.000 κεραυνοί.

Ο καιρός σταδιακά παρουσιάζει βελτίωση κυρίως στα βόρεια και δυτικά. Στα νότια και ανατολικά τμήματα όμως συνεχίζονται οι βροχές, με τις ισχυρότερες να εντοπίζονται στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία η βαθμιαία εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το βράδυ οπότε δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ.

Ομαλοποιούνται οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Ομαλοποιούνται σιγά – σιγά τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των καιρικών φαινομένων από το απόγευμα.

Κανονικά θα αναχωρήσουν για τα προγραμματισμένα δρομολόγιά τους από το λιμάνι του Πειραιά τα πλοία «MYKONOS PALACE», «ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ» ΚΑΙ «BLUE STAR DELOS».

Από τη Ραφήνα τα πλοία φθάνουν μέχρι στην Άνδρο, ενώ μετά τις 3.00 το μεσημέρι πραγματοποιούνται τα δρομολόγια από το λιμάνι του Λαυρίου. Κλειστές εξακολουθούν να παραμένουν οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός και Καβάλα-Πρίνος.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Χιόνια και στην Πάρνηθα

Πολλές περιοχές έχουν ντυθεί στα λευκά. Μία από αυτές είναι και η Πάρνηθα όπου χθες το μεσημέρι έπεσαν οι πρώτες νυφάδες.

Τις βραδινές ώρες, η χιονόπτωση έγινε έντονη.

Στο καταφύγιο Μπάφι η χιονόπτωση ήταν έντονη με αποτέλεσμα να το στρώσει όπως φαίνεται και από τις εικόνες.

Η θερμοκρασία χτες στην Πάρνηθα έφτασε μέχρι και τους -2 βαθμούς κελσίου, ενώ σήμερα η ασθενής χιονόπτωση συνεχίζεται.

Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το βράδυ μεμονωμένες καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο. Οι άνεμοι στα αντολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, ενώ παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το απόγευμα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Την Κυριακή στα δυτικά και τα νότια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την Κρήτη και πιθανώς τις Νότιες Κυκλάδες, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά, με ασθενείς τοπικές βροχές στην Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τις πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.