ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Καιρός: Όλα στα λευκά! – Κλειστοί δρόμοι – Καθυστερήσεις πτήσεων – Στον «πάγο» όλη τη χώρα (φωτο – βίντεο)

Καιρός: Όλα στα λευκά! – Κλειστοί δρόμοι – Καθυστερήσεις πτήσεων – Στον «πάγο» όλη τη χώρα (φωτο – βίντεο)

Όσοι περίμεναν να δουν άσπρη μέρα, την… είδαν για τα καλά. Όλη η χώρα έχει παγώσει, με τις υπηρεσίες να βρίσκονται στο «πόδι» για να καταφέρουν να ελαχιστοποιήσουν τα προβλήματα από τον χιονιά.

11 αλατιέρες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Συνολικά 11 μηχανήματα-αλατιέρες (πέντε μικρές και έξι μεγάλες) έχει στους δρόμους της Θεσσαλονίκης ο Δήμος και παρά τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται λόγω της έντασης της κακοκαιρίας «Σοφία», η κίνηση των οχημάτων γίνεται κανονικά, επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εντεταλμένος σύμβουλος Καθαριότητας, Λάζαρος Ζαχαριάδης.

«Από το πρωί γίνονται συνεχείς ρίψεις αλατιού από συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα», επισήμανε ο ίδιος, προσθέτοντας, «οι δρόμοι δεν θα κλείσουν και οι πολίτες θα φτάσουν στα σπίτια τους. Αυτό που απαιτείται είναι να έχουν ψυχραιμία και λίγο περισσότερη υπομονή».

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος τόνισε ότι τα συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης δίνουν περισσότερη έμφαση στις Βόρειες συνοικίες, όπως η Άνω Τούμπα, η Τριανδρία, τα Κάστρα, οι 40 εκκλησιές και η Άνω Πόλης. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι ήδη έχει κληθεί το σύνολο του προσωπικού της καθαριότητας στο δήμο Θεσσαλονίκης, με ανάκληση αδειών, ώστε να «γίνουν αύριο και χειρωνακτικές εργασίες, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο και έτσι να μην έχουμε προβλήματα», επισήμανε.

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, τα σημεία που απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω χιονόπτωσης και παγετού, είναι τα εξής:

Ημαθία:

-Από το 81 έως το 97 χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς)

-Επαρχιακή Οδό Βέροιας – Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

-Δημοτική Οδό Νάουσας – Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

-Δημοτική Οδό Νάουσας – Χιονοδρομικό Κέντρο 3/5 Πηγάδια

-Από το 21 έως το 39 χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Βέροιας – Δασκίου

-Δημοτική Οδό Νάουσας – Ροδοχωρίου

-Δημοτική Οδό Νάουσας – Αρκοχωρίου

Κιλκίς: Από το 5 χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Γουμένισσας – Λιβαδίων

Πέλλα: Από το 17 χιλιόμετρο της Επαρχιακής οδού Άρνισσας – Χιονοδρομικό κέντρο Βόρας

Πιερία: Από το 23 έως το 44 χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κατερίνης – Ελασσόνας

Επαρχιακή Οδό Πλαταμώνα – Παλαιού Παντελεήμονα

Σέρρες: Από το 19 έως το 27 χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Σερρών – Λαϊλιά

Χαλκιδική:

-Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού, από το 29 χιλιόμετρο (Αγία Αναστασία) έως την Ιερισσό

-Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου από τη Διασταύρωση Αγίου Προδρόμου έως τον Πολύγυρο

-Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη)

-Από τον Άγιο Πρόδρομο έως τον Πολύγυρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου (μέσω Παλαιοκάστρου)

-Επαρχιακή Οδό Πολυγύρου – Ιερισσού (μέσω Βραστάμων)

-Επαρχιακή Οδό Νεοχωρίου – Βαρβάρας – Ολυμπιάδος

-Επαρχιακή Οδό Αρναίας – Στανού

-Επαρχιακή Οδό Παλαιοχωρίου- Μεγάλης Παναγίας – Διασταύρωση Γοματίου

-Επαρχιακή Οδό Παλαιοκάστρου – Ταξιάρχη

-Επαρχιακή Οδό Ολυμπιάδας – Νέα Ρόδα

-Επαρχιακή Οδό Μουδανιών – Σάρτης από το 65 έως το 76 χιλιόμετρο (Πλατανίτσι)

-Στο οδικό δίκτυο από Καρυές Αγίου Όρους προς Δάφνη, Ιερά Μονή Ξηροποτάμου και Ιερά Μονή Βατοπεδίου

-Δασική Οδό Ταξιάρχη – Παλαιόχωρας

-Δασική Οδό Πολυγύρου – Ταξιάρχη

-Εντός των Δημοτικών Διαμερισμάτων Παλαιοκάστρου, Ταξιάρχη και Σανών.

Στο έλεος του χιονιά η Χαλκιδική – Σε έκτακτη ανάγκη ο νομός
Πρωτοφανείς χιονοπτώσεις πλήττουν τη Χαλκιδική από το πρωί και η κίνηση των οχημάτων στην Κεντρική και Βόρεια Χαλκιδική γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος ζήτησε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να κηρύξει το νομό σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς οι χιονοπτώσεις είναι σφοδρής έντασης και αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Λάρισα: Σοβαρό πρόβλημα με την πρόσβαση στην περιοχή της Σπηλιάς
Σοβαρό πρόβλημα έχει παρουσιαστεί στο οδικό δίκτυο που οδηγεί στη Σπηλιά του Κισσάβου, καθώς παραμένει αδύνατη μέχρι αυτή την ώρα η πρόσβαση στην περιοχή. Στο σημείο το χιόνι ξεπερνάει το ένα μέτρο, ενώ το φαινόμενο συνδυάζεται με δυνατούς ανέμους.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος σημείωσε πως γίνεται προσπάθεια να ανοίξει ο δρόμος, όμως προς το παρόν επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων μόνο σε όσους πρέπει επειγόντως να μετακινηθούν.

Σημειώνεται, πως στο σημείο επιχειρούν εκχιονιστικά μηχανήματα, ώστε να πετύχουν την διαπλάτυνση του δρόμου ώστε να μπορέσει να δοθεί στη κυκλοφορία.

Στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Τεμπών επιχειρούν επίσης αυτή την ώρα οκτώ μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του δήμου και ιδιωτών σε Αμπελάκια, Καλλιπεύκη, Ραψάνη, Κρανιά, και Αιγάνη για να διατηρήσουν τους δρόμους ανοιχτούς.

Με μικρές καθυστερήσεις οι πτήσεις στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”
Με καθυστερήσεις του 15λέπτου το πολύ γίνονται οι απογειώσεις και προσγειώσεις στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο PR manager της Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου.

Όπως είπε ο ίδιος, το snow control του “Μακεδονία” ενεργοποιήθηκε και πάλι στις 12.05 το μεσημέρι και τα εννέα εκχιονιστικά μηχανήματα κάνουν πολλαπλές ρίψεις αλατιού σε διάφορα σημεία του αεροδρομίου.

Έντονη χιονόπτωση στη Φθιώτιδα – Απαγορευτικό για φορτηγά
Μετά από μία παύση των φαινομένων που επέτρεψε στο μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας να επιχειρήσει με επιτυχία τον απεγκλωβισμό των περισσοτέρων ορεινών χωριών στα οποία το χιόνι ξεπέρασε το 1 μέτρο, άρχισε και πάλι να χιονίζει και μάλιστα έντονα…

Έκλεισε ξανά ο δρόμος για Δομοκό για τα βαρέα οχήματα από τις 14:45 μετά το μεσημέρι.

Σημειώνουμε ότι λόγω του αλατιού που έχει πέσει τις προηγούμενες ώρες στο δρόμο, αυτός παραμένει καθαρός και χωρίς να χρειάζονται αλυσίδες, ωστόσο η κατάσταση μεταβάλλεται πολύ γρήγορα λόγω και της έντασης της χιονόπτωσης και οι οδηγοί θα πρέπει απαραίτητα να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να συμμορφώνονται με τις συμβουλές των τροχονόμων.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα η περιοχή της Φθιώτιδας θα αντιμετωπίσει έντονα καιρικά φαινόμενα μέχρι τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ ο χιονιάς θα παραμείνει μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου (5/1) πιάνοντας θάλασσα.

Όλα λευκά στα Τρίκαλα
Στα «λευκά ντύθηκε» σήμερα η πόλη των Τρικάλων, χαρίζοντας μια όμορφη εικόνα στους μικρούς και μεγάλους. Προβλήματα με το χιόνι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στους κεντρικούς δρόμους.

Το χιόνι έχει σκεπάσει στους παράδρομους της πόλης των Τρικάλων.

Χανιά: Σε 24ωρη λειτουργία το νυκτερινό καταφύγιο αστέγων του Δήμου
Σε 24ωρη λειτουργία τίθεται από σήμερα το απόγευμα, λόγω της πρόβλεψης για δυσμενείς καιρικές συνθήκες (χιονοπτώσεις σε χαμηλό υψόμετρο), το νυχτερινό καταφύγιο αστέγων του Δήμου Χανίων ενώ σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση εάν χρειαστεί θα παραταθεί η 24ωρη λειτουργία της δομής και τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, το Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Παλιάς Πόλης (Δασκαλογιάννη 62) θα παραμείνει ανοικτό αύριο, Σάββατο από νωρίς το πρωί καθώς και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους, που προέρχονται από την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.