ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αυστραλία: Υψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ!

Αυστραλία: Υψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ!

Δεν έχουν προηγούμενο οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που πλήττουν την Αυστραλία.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας κατέγραψε θερμοκρασία 49,5 βαθμών Κελσίου (!) βόρεια της Αδελαϊδας, ενώ μέσα στην πόλη ο υδράργυρος εκτινάχθηκε στους 47,7 C σπάζοντας ένα ρεκόρ που άντεχε από το 1939.

Αν και συνηθισμένοι στα ζεστά καλοκαίρια του νότιου ημισφαιρίου οι κάτοικοί της «λιώνουν» από τις πρωτοφανείς θερμοκρασίες. Πάνω από 13 πόλεις στη νότια Αυστραλία είδαν να σπάζουν τα σχετικά ρεκόρ, ενώ δεκάδες άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία για τις Πρώτες Βοήθειες το τελευταίο 24ωρο. Οι Αρχές καλούν μέσω Twitter τους κατοίκους να λαμβάνουν μέτρα προστασίας, να ελέγχουν την κατάσταση συγγενών, φίλων και γειτόνων, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και να αποφεύγουν την επαφή με νυχτερίδες που πέφτουν εξαντλημένες από τα δέντρα σε υπαίθριους χώρους και πάρκινγκ.

Ενώ αναγκάστηκαν να σκοτώσουν πάνω από 50 άγρια άλογα, μετά τον εντοπισμό άλλων 90 νεκρών αλόγων κοντά σε αποξηραμένο νερόλακκο.

Χιλιάδες άνθρωποι συρρέουν στις παραλίες για να δροσιστούν, άλλοι αναζητούν καταφύγιο στα κλιματιζόμενα εμπορικά κέντρα.

Μπαρ του ξενοδοχείου Red Lion Hotel στη νότια Αυστραλία πρόσφερε δωρεάν μπύρες στους θαμώνες του εφόσον η θερμοκρασία παρέμενε πάνω από τους 45 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα πάνω από εκατό άτομα να σχηματίσουν ουρά για πάνω από μια ώρα.

Δύσκολες ώρες περνούν και οι ένοικοι του ζωολογικού κήπου της Αδελαϊδας, με τους υπεύθυνους να τους προσφέρουν δροσερές λιχουδιές. Αλλά ο καύσωνας δοκιμάζει και τις δημοτικές υπηρεσίες, που αναγκάστηκαν να διακόψουν τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων.

Συναγερμός έχει σημάνει σε πολλές περιφέρειες για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών σε θαμνώδεις και δασώδεις περιοχές, ενώ απαγορεύτηκε στους κατοίκους της Τασμανίας να ανάβουν φωτιές, καθώς η πυροσβεστική δίνει μάχη με τις φλόγες.

Αλλά και στη νοτιοανατολική πολιτεία της Βικτώρια «λιώνουν» από τη ζέστη καθώς το θερμόμετρο έχει κολλήσει πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.