ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ – Θα σαρώσει τα πάντα ο «Φοίβος» – Αναλυτική πρόγνωση

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ – Θα σαρώσει τα πάντα ο «Φοίβος» – Αναλυτική πρόγνωση

Με έκτακτο δελτίο της η ΕΜΥ προειδοποιεί για την επιδείνωση που θα παρουσιάσει ο καιρός μέσα στις επόμενες ώρες. Ο «Φοίβος» φέρνει βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και.. χιόνια, σε πολλές περιοχές της χώρας.

Όπως αναφέρει η ΕΜΥ, σε συνέχεια του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε την Τρίτη (22/1), εκδίδεται νέο έκτακτο δελτίο προς επικαιροποίηση και τονίζεται ότι:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που τοπικά θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν αύριο Παρασκευή (25/1/2019) από τις πρωινές ώρες στην δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και γρήγορα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και από το μεσημέρι θα επεκταθούν στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα.

Ο καιρός το Σάββτο

Το Σάββατο (26/1/2019) τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Χιονοπτώσεις στη δυτική Μακεδονία. Με καθυστέρηση η έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία

Η κακοκαιρία που πλήττει από αργά το απόγευμα της Τετάρτης τη δυτική Μακεδονία έχει χιονοπτώσεις στα ορεινά και έντονες βροχοπτώσεις στα πιο πεδινά έχει δημιουργήσει προβλήματα και δυσχέρειες στην κίνηση των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ οι δήμαρχοι σε αρκετές περιοχές έλαβαν αποφάσεις ως προς την λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Έτσι, σήμερα Πέμπτη, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Τσοτύλι και τον Πεντάλοφο του δήμου Βοϊου, της ΠΕ Κοζάνης, θα παραμείνουν κλειστά. Στον δήμο Πρεσπών Φλώρινας, θα λειτουργήσουν με δύο ώρες καθυστέρηση, ενώ στην Φλώρινα και τα Γρεβενά του κουδούνι θα κτυπήσει στις 09.00 το πρωί.

Σε ό,τι αφορά την κίνηση των οχημάτων στην ΠΕ Γρεβενών χρειάζονται αλυσίδες από το 13ο έως 54ο χλμ της επαρχιακής οδού Γρεβενών – Σαμαρίνας, από το 13ο έως 45ο χλμ Γρεβενών – Βασιλίτσας, από το 13ο έως 45ο χλμ Γρεβενών – Περιβολίου και από το 13ο έως 25ο χλμ της Επαρχιακής οδού Γρεβενών -Σπηλαίου. Στην ΠΕ Κοζάνης χρειάζονται αλυσίδες στο 76ο έως 97ο χλμ της Εθνικής οδού Κοζάνης – Ιωαννίνων, στην θέση Πεντάλοφο, επίσης με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία από το 18ο έως 24,5ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 32ο έως 45ο χλμ. του δρόμου Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης ) και σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της ΠΕ Καστοριάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, στην ΠΕ Φλώρινας η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από το 12ο έως 52ο χλμ της Εθνικής οδού Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας), από το 20ο έως 30ο χλμ του δρόμου Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 31ο έως 37ο χλμ Φλώρινας-Πρεσπών, από το 7ο έως 9ο χλμ της Επαρχιακής οδού Αετού – Νυμφαίου και σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Φλώρινας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.