ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κρήτη: Η αφρικανική σκόνη «έβαψε»… πορτοκαλί τα Λευκά Όρη

Κρήτη: Η αφρικανική σκόνη «έβαψε»… πορτοκαλί τα Λευκά Όρη

Πρωτόγνωρο ήταν το σκηνικό σήμερα στα Λευκά Όρη. Η αφρικανική σκόνη κάλυψε τα πάντα, δημιουργώντας μία εντυπωσιακή πορτοκαλί σύνθεση στην κορυφή.

Το λευκό των βουνών μετατράπηκε σε πορτοκαλί και τα Όρη πήραν την όψη των… αμμόλοφων της Σαχάρας.

Όπως τόνισε μιλώντας στο neakriti.gr ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας «η αφρικανική σκόνη “έκατσε” πάνω στο χιόνι και έτσι χάθηκε η ομορφιά του λευκού τοπίου. Η σκόνη ήταν περισσότερη τις προηγούμενες μέρες και λιγότερη την Τρίτη. Όπως και να’ χει την Τετάρτη ολοκληρώνεται η μεταφορά της».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως μάλιστα είχε διευκρινίσει ο μετεωρολόγος: «όταν το χιόνι καλυφθεί με σκόνη, λαμβάνει με μεγαλύτερη ευκολία την ακτινοβολία, την μετατρέπει σε θερμότητα και το λιώνει. Όσο πιο γρήγορα λιώνει, τόσο πιο επιφανειακή είναι απορροή των υδάτων και ένα μεγάλο μέρος του νερού ενδέχεται να χαθεί από τον υπόγειο υδροφορέα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.