Αλλάξει και πάλι ο καιρός – Νέα κακοκαιρία με ισχυρά φαινόμενα θα «σαρώσει» τη χώρα – Αναλυτική πρόγνωση

Αλλάξει και πάλι ο καιρός – Νέα κακοκαιρία με ισχυρά φαινόμενα θα «σαρώσει» τη χώρα – Αναλυτική πρόγνωση

Σε κλοιό κακοκαιρίας αναμένεται να βρεθεί και πάλι η χώρα τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με έως τώρα προγνωστικά της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ). Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά και αναμένεται να «χτυπήσουν» πολλές περιοχές της χώρας.

Κύρια χαρακτηριστικά του νέου βαρομετρικού χαμηλού που θα σκεπάσει τη χώρα θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι έντονες, οι πυκνές χιονοπτώσεις αλλά και η πτώση της θερμοκρασίας. Οι πιο δύσκολες ημέρες, σύμφωνα με τα διαθέισμα μέχρι στιγμής στοιχεία αναμένεται να είναι η Τετάρτη και η Πέμπτη.

Ο καιρός σήμερα

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια και από το βράδυ στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες προβλέπει για σήμερα Κυριακή (3/2) η ΕΜΥ.

Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση.

Η ορατότητα κατά τόπους είναι περιορισμένη με ομίχλες κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, με τις καιρικές συνθήκες να ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν στην Αττική με την ορατότητα κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία κυμαίνεται από 10 έως18 βαθμούς κελσίου.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στη Θεσσαλονίκη. Η ορατότητα κατά τόπους είναι περιορισμένη λόγω ομίχλης τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 8 και 18 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

  • Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
  • Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.
  • Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: από 7 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

  • Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Από το απόγευμα στα βόρεια οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
  • Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.
  • Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
  • Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

  • Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.
  • Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.
  • Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: από 8 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

  • Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
  • Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

  • Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
  • Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός μέχρι την Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου

Τη Δευτέρα (04/02) αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τη Μακεδονία και πιθανώς από το βράδυ στο Ιόνιο. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα νοτιά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Την Τρίτη (05/02) νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και νότια. Σταδιακά θα εκδηλωθούν καταιγίδες από τα νοτιοδυτικά πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα κεντρικά και νότια. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά. Από το απόγευμα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά που τη νύχτα θα ενταθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες της Τρίτης στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στα νοτιά 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την Τετάρτη (06/02) και την Πέμπτη (07/02) νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακά την Πέμπτη στα δυτικά αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων. Xιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά πρόσκαιρα την Τετάρτη κατά τόπους πυκνές. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα νοτιά τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση την Pέμπτη. Η θερμοκρασία σε πτώση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.