Καναδάς: Παρέλυσε το ανατολικό τμήμα της χώρας από σφοδρές χιονοθύελλες

Καναδάς: Παρέλυσε το ανατολικό τμήμα της χώρας από σφοδρές χιονοθύελλες

Σφοδρές χιονοπτώσεις «παρέλυσαν» τον ανατολικό Καναδά σήμερα, με αποτέλεσμα το κλείσιμο δεκάδων σχολείων και την ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων, από το Τορόντο και το Μόντρεαλ έως τις ακτές του Ατλαντικού.

Το χιόνι πέφτει ασταμάτητα από χθες το απόγευμα και το ύψος του ξεπέρασε ήδη τα 30 εκατοστά καλύπτοντας τους δρόμους του Μόντρεαλ σήμερα το πρωί, όπως έγινε γνωστό από τη δημοτική αρχή και τη μετεωρολογική υπηρεσία.

Έως απόψε το βράδυ, σε αυτήν τη μητρόπολη της επαρχίας Κεμπέκ αναμένονται 35-40 εκατοστά φρέσκου χιονιού. Πρόκειται για την ισχυρότερη χιονοθύελλα που πλήττει αυτόν τον χειμώνα τον ανατολικό Καναδά, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η ορατότητα ήταν σχεδόν μηδενική στο ανατολικό Κεμπέκ και στην επαρχία Νιου Μπράνσγουικ εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων.

Έως αυτή τη στιγμή, δεν έχει σημειωθεί κανένα σοβαρό ατύχημα στους δρόμους, παρά το γεγονός ότι οι οδηγοί πολλών αυτοκινήτων έχασαν τον έλεγχο των οχημάτων τους εξαιτίας της ολισθηρότητας.

Στο Μόντρεαλ, με πληθυσμό 4 εκατομμυρίων κατοίκων, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, όπως επίσης και όλα τα πανεπιστήμια, ένα μέτρο που σπάνια λαμβάνουν οι αρχές. Αντίστοιχες αποφάσεις ελήφθησαν στην Οτάβα, το Κεμπέκ, το Χάλιφαξ.

Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν στο Τορόντο, το Μόντρεαλ, την Οτάβα, το Κεμπέκ και το Μόνκτον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.