ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Καλοκαιρινό μπουρίνι «σάρωσε» την Αττική – Δρόμοι μετατράπηκαν σε «ποτάμια» – «Έπεσαν» 680 κεραυνοί!

Καλοκαιρινό μπουρίνι «σάρωσε» την Αττική – Δρόμοι μετατράπηκαν σε «ποτάμια» – «Έπεσαν» 680 κεραυνοί!

Στο έλεος της κακοκαιρίας για 11η συνεχόμενη ημέρα είναι η Ελλάδα, με καταρρακτώδεις βροχές και χαλάζι να δημιουργούν πάρα πολλά προβλήματα και σε αυτό δεν αποτέλεσε εξαίρεση η Αττική.

Ο καιρός έδειξε για ακόμα μια φορά τα δόντια του το μεσημέρι της Τετάρτης και σύμφωνα με το meteo.gr οι ουρανοί άνοιξαν και αν ήταν νύχτα θα γινόταν μέρα αφού έριξε 680 κεραυνούς. Οι βροχές και οι τοπικά έντονες καταιγίδες συνοδεία χαλαζοπτώσεων, που σημειώθηκαν σήμερα το μεσημέρι καταγράφηκαν και μετρήθηκαν από το meteo.gr.

Σημαντικά ύψη βροχόπτωσης κατεγράφησαν από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr και αποτυπώνονται στο Χάρτη 1, του Μετεωρολογικού και Κλιματικού Παρατηρητηρίου Αττικής. Ενδεικτικά, το ύψος της βροχόπτωσης στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής έφτασε τα 61.2 mm και στην περιοχή του Παπάγου τα 49 mm, σε χρονικό διάστημα μίας ώρας.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και πάνω από 100 ήταν οι κλήσεις στην πυροσβεστική για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα.

Η κατάσταση στην βόρεια-βορειοανατολική Αττική ήταν εξαιρετικά δύσκολη, με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια από την Παιανία μέχρι το Χαλάνδρι.

Στην Αγία Παρασκευή έπεσε χαλάζι, με πολύ ορμή. Η μηδενική ορατότητα από την σφοδρότητα της βροχής, έκανε τους οδηγούς να μειώσουν ταχύτητες και να δημιουργηθούν ουρές χιλιομέτρων στις κεντρικές οδικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου.

Τα φαινόμενα συνοδεύτηκαν από πολλούς κεραυνούς και το γεγονός προέβλεψε το σύστημα TALOS (Thunder And Lightning Observing System), με το σύστημα εντοπισμού κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, να καταγράφει περίπου 680 κεραυνούς.

Τα φαινόμενα είναι τοπικά ιδιαίτερα έντονα, όπως φαίνεται και από το βίντεο που τραβήχτηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, στην λεωφόρο Λαυρίου, κοντά στον Σταυρό Αγίας Παρασκευής.

Βροχερός ο καιρός και την Πέμπτη

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τα φαινόμενα στην Κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ θα σημειωθούν και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες η ορατότητα ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 20 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 15 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 23 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 22 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Το πρωί της Πέμπτης θα έχουμε καλοκαίρι στην Αττική αλλά από το μεσημέρι θα φθινοπωριάσει και πάλι αφού ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένεται την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.


Ακόμα δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε κανονικό καλοκαίρι αφού και σήμερα Τετάρτη (19/06), ο καιρός θα είναι άστατος και κατά τόπους θα… θυμίσει φθινόπωρο.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικά έντονες βροχές και καταιγίδες, στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας μας, κυρίως κατά τη διάρκεια των μεσημεριανών και απογευματινών ωρών. Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων, υπάρχει και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, όπου τοπικά θα είναι έντονες, ενώ στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται καταιγίδες, οι ριπαίοι άνεμοι πρόσκαιρα θα πνέουν ισχυροί έως θυελλώδεις.

Έντονα φαινόμενα και στην Αττική
Καταιγίδες αναμένονται και στην περιοχή της Αττικής, με τοπικά έντονα φαινόμενα και τοπικές χαλαζοπτώσεις κατά τη διάρκεια των μεσημεριανών και απογευματινών ωρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το κύριο χαρακτηριστικό των καταιγίδων είναι η ηλεκτρική δραστηριότητα, όπου και σήμερα αναμένεται να είναι αυξημένη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.