«Κύμα» ζέστης και τη Δευτέρα – Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει 38αρι – Αναλυτική πρόγνωση

«Κύμα» ζέστης και τη Δευτέρα – Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει 38αρι – Αναλυτική πρόγνωση

Παραμένει η ζέστη και οι υψηλές θερμοκρασίες τη Δευτέρα σχεδόν σε όλη τη χώρα σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από το Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Oι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή πτώση σε σχέση με το ζεστό Σαββατοκύριακο, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, ωστόσο θα διατηρηθούν γενικά σε υψηλά επίπεδα, φθάνοντας στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Δυτική Κρήτη στους 36-37 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Από την Τρίτη η θερμοκρασία στη χώρα μας θα υποχωρήσει, ενώ αντίθετα στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης θα εκδηλωθεί έντονο κύμα καύσωνα.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Αναλυτικότερα, αύριο Δευτέρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και στην Ηπειρο θα αυξηθούν, δίνοντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με ενδεχομένως τοπικά έντονα φαινόμενα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν, ενώ οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 17 έως 36, στην Ηπειρο από 18 έως 35 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 18 έως 38, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 20 έως 34, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 37 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 32 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη από 20 έως 37 βαθμούς, αλλά στις Σποράδες και στις Κυκλάδες οι μέγιστες δεν θα ξεπεράσουν τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς, αλλά τις βραδινές ώρες θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα νοτιότερα πελάγη 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς, αλλά βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε μέτριους έως ισχυρούς 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στα βορειότερα πελάγη σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Τι καιρό θα κάνει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένεται τη Δευτέρα αρκετή ζέστη και λίγες νεφώσεις, οι οποίες μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς και από τις απογευματινές βόρειοι σχεδόν μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν, με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης παροδικών βροχών ή καταιγίδων κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι σχεδόν μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.