ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ευρώπη: Στο «κόκκινο» το θερμόμετρο – Πού θα φτάσει τους 44 βαθμούς ο υδράργυρος

Ευρώπη: Στο «κόκκινο» το θερμόμετρο – Πού θα φτάσει τους 44 βαθμούς ο υδράργυρος

Στο κόκκινο αναμένεται να φτάσουν οι θερμοκρασίες σε αρκετές χώρες της Ευρώπης σήμερα Πέμπτη καθώς η Γηραιά Ήπειρος βρίσκεται για τα καλά στη «δίνη» ενός μεγάλου κύματος καύσωνα.

Τους 40 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να ξεπεράσει ο υδράργυρος σήμερα σε πολλές περιοχές της κεντρικής και νότιας Ευρώπης.

Το μεγάλο κύμα ζέστης έχει οδηγήσει τους Δήμους σε αρκετές περιοχές στη Γαλλία να κλείσουν τα σχολεία ενώ παράλληλα η εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF έχει ελαττώσει τις ταχύτητες των τρένων καθώς υπάρχουν φόβοι για προβλήματα στις γραμμές από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Χθες, έγινε γνωστό πως τρεις ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους στη Γαλλία από ανακοπή καρδίας, όταν βούτηξαν σε κρύα νερά εν μέσω καύσωνα, με τις αρχές να προειδοποιούν τους πολίτες για το φαινόμενο αυτό που ονομάζεται «υδροπληξία».

Παράλληλα, σύμφωνα με το AFP στην Ισπανία εκδηλώθηκαν λόγω των υψηλών θερμοκρασιών δασικές πυρκαγιές με τη μεγαλύτερη από αυτές στο Τόρε Ντελ Εσπανιόλ στη βορειοανατολική περιοχή της Καταλονίας.

Οι μετεωρολόγοι θεωρούν υπεύθυνη για τις θερμοκρασίες αυτές μια μάζα θερμού αέρα που μεταφέρθηκε στην Ευρώπη από τη βόρεια Αφρική.

Το κύμα καύσωνα πιθανότατα την Πέμπτη και την Παρασκευή να οδηγήσει τον υδράργυρο σε θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου στη Γαλλία και την Ισπανία.

Στη Γερμανία το υπουργείο Μεταφορών επέβαλε προσωρινά χαμηλότερα όρια ταχυτήτων στους αυτοκινητοδρόμους καθώς υπάρχει φόβος για ζημιές στο οδόστρωμα από τη ζέστη.

Το αποκορύφωμα του καύσωνα αναμένεται την Παρασκευή, όταν 33 από τις 50 ισπανικές επαρχίες θα βρεθούν αντιμέτωπες με ακραίες θερμοκρασίες, με την πιθανότητα στην περιοχή της Ζιρόνα ο υδράργυρος να δείξει 44 βαθμούς Κελσίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη Γαλλία, οι θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν τουλάχιστον τους 39 βαθμούς Κελσίου στα δύο τρίτα της χώρας, έκανε γνωστό η μετεωρολογική υπηρεσία Meteo-France.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.